Isparta'da gergin 19 Mayıs

19 Mayıs kutlamalarında Isparta Valiliği, genelgeye aykırı olduğu gerekçesiyle CHP’yi tören alanına almadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mayıs 2012 12:10
Isparta'da gergin 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında yeni yönetmelik gereği Cumhuriyet Halk Partisi Hükümet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koymalarına izin verilmedi.

Isparta'da kutlamalar Cumartesi günü saat 09.00'da başlarken, yönetmelik gereği Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Gevrek tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Halk oyunları gösterisi sırasında valilik karşısında toplanan partililer, "Türkiye laiktir, laik kalacak" şeklinde slogan atıp çelenklerle birlikte Hükümet Caddesi'nden Mimar Sinan Caddesi'ne yürümeye başladı.

Yürüyüşe katılanlar, 'Türkiye laiktir laik kalacak', 'Ne AB ne ABD, tam bağımsız Türkiye' sloganlar attı. CHP üyeleri Isparta Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı önünde toplanarak çelenklerini sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan basın açıklaması yaptı.

CHP İl Başkanı Erdoğan, 19 Mayıs'ı Cumhuriyet'in var oluş günü ve Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü olarak kabul ettiklerini ifade ederek, "Demokrasi diyenler ülkemizde dikta bir uygulama yaparak maalesef elimizden milli bayramlarımızı da almakta, 19 Mayıs Bayramı'mızı da yasaklamaktadırlar. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar. Alanlar, meydanlar yoksa biz her yerde bayramımızı kutlarız, büyük önderimizi anarız. Ak Parti iktidarına seslenmek istiyorum. 19 Mayıs kurtuluş mücadelesinin başladığı gündür, Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusunun alındığı gündür. Türk halkının gönlünden ne Atatürk sevdasını ne Cumhuriyet'ini ne de milli bayramlarını alabilirsiniz" diye konuştu.

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, partililer açıklamaların ardından sloganlar atarak dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.