Isparta'da Gıda Denetimi

Isparta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, 2012 yılı Nisan ayı sonu itibariyle gıda denetimi çalışmaları kapsamında gıda imalatı yapan bin 202 firmayı denetlediklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mayıs 2012 12:07
Isparta'da Gıda Denetimi

Gıda güvenliğine çok önem verdiklerini belirten Isparta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, "4 ay içerisinde toplu tüketim ve satış noktalarına 950 denetim yaptık. 136 numune aldık. Üretim yerlerine ise 252 denetim yaptık. 61 numune aldık" diye konuştu.

İpek, kontrollerde gıda güvenliği yönetmeliğine aykırı davrandığı tespit edilen 12 işletmeye idari para cezası uygulandığını ifade etti. Gıda ürünlerine yönelik denetimlerin devam ettiğini belirten İpek, halkın güvenilir ürünleri tüketmesi ve sağlıksız ürünlerin hijyenik olmayan ortamlarda satılmasını önlemek için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. İpek, Alo 174 gıda şikayet hattına gelen ihbarlar üzerine denetimlere aralıksız devam edildiğini açıkladı.

Vatandaşlara alışverişte ürünlerin son kullanma tarihlerine mutlaka bakmaları tavsiyesinde bulunan İpek, "İnsan sağlığı ile oyun olmaz. Vatandaşlar yaptıkları alışverişlerde aldıkları ürünlerin mutlaka son kullanma tarihlerini kontrol etsinler. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerle karşılaştıklarında lütfen bize bilgi versinler" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum