Isparta'da Hac Seminerleri Başladı

Ulu Cami’de dün sabah başlayan seminere bu yıl hacca gitmeye hak kazanan yaklaşık 600 aday katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2011 10:34
Isparta'da Hac Seminerleri Başladı

Ulu Cami’de dün sabah başlayan seminere bu yıl hacca gitmeye hak kazanan yaklaşık 600 aday katıldı. Haftada 2 gün Salı ve Çarşamba günleri gerçekleştirilecek seminerler, günde 3 saat sürecek ve 5 Ekim’e kadar devam edecek.

Hacı adaylarına ilk semineri İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı verdi. Avcı, haccın çok kutsal bir görev olduğunu, bu yolculuğa çıkmak için tövbe ile işe başlamak gerektiğini söyledi. Avcı, “Hayırlı olsun, mübarek olsun. Cenab-ı Hak, sizi davet etmiştir, yani milyonlar içinden sizleri davet etmiştir. Kurada sizler çıktınız. Sizi tebrik ediyorum, Allah hayırlı eylesin. Bu ömürde bir defadır, çok heyecanlısınız ve bu heyecanda da inşallah Cenab-ı Hak, günahları affedere, sizi muvaffak eder. İslam dininin şartlarından biri olan bu hac ibadetini ifa etmiş olursunuz. Asıl davet eden Allah’tır. Yani haccın davetçisi Allah’tır. Davete icabet eden hacılardır, sizlersiniz. Davete icabet ederken bazı kuralları da göz ardı etmemek gerek. Bu nedenle en doğru şekilde haccınızı yapmak için elinizden geleni yapın. Sizler şanslısınız, bir milyon kişi sırada bekliyor. Sizlere sıra geldi. Allah’a hamd etmemiz lazım ki Allah, bizi davet etti, bu kadar milyonların içinde kuramız çıktı, haccı kazandık deyin ve üzerinize düşeni tam yapın” diye konuştu.

Müftü Avcı, seminerlerin önemle takip edilmesini istedi ve kutsal topraklarda nasıl hareket edilmesi gerektiğini bu seminerlerde anlatacaklarını belirtti.

Hacı adayları, ilerleyen günlerde hac vazifesini yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrenecekler. Böylece yaklaşık 1.5 ay sonra da kutsal topraklara gidecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.