Isparta'da Hava Kirliliği Yok Sis Var!

Genel Meclisi’nin Aralık ayı ilk toplantısına katılan AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ilimizde son günlerde artan hava kirliliğine ilişkin çarpıcı açıklamalar yapmıştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2011 12:49
Isparta'da Hava Kirliliği Yok Sis Var!

Son günlerde artan hava kirliliğiyle ilgili ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Milletvekili Bilgiç, “Belediye de kömürde kontrol ve denetimi ortadan kaldırmış” iddiasında bulundu.

Bilgiç’in bu iddiasına Belediye kanadından cevap gecikmedi. Bilgiç’in hava kirliliği konusunda eksik bilgilendirildiğini ileri süren Isparta Belediyesi Başkan Vekili Orhan Eren, Zabıta Müdürlüğü’nün Aralık ayına kadar Mahalli Çevre Kurulu’nun kriterlerine uymayan 275 adet kömür kamyonunu il dışına çıkardığını söyledi.

İlimizde son günlerde yaşanan tablonun sisten kaynaklandığını ifade eden Eren, “Her yıl denetim için kurulan komisyonun tekrar kurulmasını bekliyoruz” dedi.

Kömür Analiz Laboratuarı’nın 24 saat esasına göre çalıştığını ileten Eren, “Bölgenin en büyük analiz laboratuarında 2010 yılında 113, 2011’de ilk 11 ayda 275 adet kömür kamyonu Mahalli Çevre Kurulu’nun belirlediği kriterlere uymadığı için il dışına gönderilmiştir. Isparta Belediyesi MÇK’nın bir üyesidir İl giriş ve çıkışlarında Zabıta Müdürlüğümüzün kontrolleri sıkı bir şekilde devam etmektedir. Son bir haftada 126 analiz yapılmış ve analizler sonucunda 8 kamyon kömürün ilimize girmesine mani olunmuştur” açıklamasında bulundu. Mevsim normalleri gereği şu anda ilimizde yaşanan tablonun hava kirliliği değil, sisten ibaret olduğunu öne süren Eren, “Her yıl MÇK tarafından, yerinde denetim yapması için kurulan komisyonun bu yıl da kurulmasını bekliyoruz. Ayrıca, Isparta Belediyesi ve doğalgaz dağıtım firması Torosgaz’ın yoğun çalışmaları ile ilimizin yüzde 70’ine doğalgaz ulaştırılmış ancak doğalgaz kullanımı henüz yüzde 20’ler oranındadır. Şu an il genelinde 80 bin konuttan 19 bininde doğalgaz kullanım vardır. Belediyemizin hava kirliliğine karşı hassas çalışmaları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir” diye konuştu.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum