Isparta'da Her İki Adaydan Biri Bir Bölüme Yerleşti

2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sonuçlarına göre Isparta'da sınava giren yaklaşık her iki adaydan biri üniversitelerin bir bölümüne yerleşti. Yaklaşık her 5 adaydan biri de fakültelere yerleşme başarısı gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2011 10:46
Isparta'da Her İki Adaydan Biri Bir Bölüme Yerleşti

2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sonuçlarına göre Isparta'da sınava giren yaklaşık her iki adaydan biri üniversitelerin bir bölümüne yerleşti. Yaklaşık her 5 adaydan biri de fakültelere yerleşme başarısı gösterdi

Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 27 Mart 2011 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 18-19-25-26 Haziran 2011 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin sonuçlara ilişkin sayısal bilgilerinde illerin yerleştirme başarı grafiğine de yer verildi.

Yerleştirme sonuçlarına göre Isparta'da sınava giren 10bin 863 adaydan 2 bin 227'si dört yıllık fakültelere yerleşmeye hak kazandı. Sınava giren adaylardan 5 bin 278'i üniversitelerin bir programına yerleşme başarısı gösterdi. YGS'ye girenlerden 1155'i ön lisans programlarına 752'si de sınavsız olarak ön lisans programlarına yerleşti. Bin 144 aday ise Açık Öğretim Fakültesi'nin bölümlerinde öğretim görmeye hak kazandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.