Isparta’da Her Mahallede Trafik Eğitimi Yapılacak

Isparta Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Erkan Samaraz, bugün yaptığı basın toplantısında Isparta’da Tarafik kazalarının asgari düzeye indirmek için yeni bir eğitim planı hazırladıklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2011 11:18
Isparta’da Her Mahallede Trafik Eğitimi Yapılacak

Isparta Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Erkan Samaraz, bugün yaptığı basın toplantısında Isparta’da Tarafik kazalarının asgari düzeye indirmek için yeni bir eğitim planı hazırladıklarını söyledi.

Trafik Şube Müdürü Erkan Samaraz şunları belirtti: “Ülkemizde kara yolu taşımacılığında yılda ortalama 5.000 vatandaşımız hayatını kaybediyor, 1.500 civarında vatandaşımızda yaralanıyor ve milyarlarca liralık milli servetimiz kazalarda heba oluyor.

Bu problemin göz ardı edilmemesi gerekir, kazaların meydana gelmesinde en önemli unsur insandır, bundan sonra hava ve yol şartları gelir insanın bilimsel araştırmalarla tesbit edilmiş ve uygulamaya konulmuş kuralla uymadığı takdirde kazalar da kaçınılmaz olmaktadır.

Ülkemizde sürücü belgesi almak isteyenlerin gitmiş olduğu sürücü kursları haricinde vatandaşlarımıza tarafik kurallarının öğretildiği herhangi bir program yoktur. Bizde bu eksikliği gördük ve bu eksikliğin tamamlanması için il merkezimizde her hafta Cuma günleri saat 19:00’da bir mahellede vatandaşlarımızla beraber toplanarak vatandaşlarımıza genel trafik kuralları hakkında bilgi vererek yapılan yanlışları gösterip bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi planlıyoruz. Bu amaçla ilk toplantımızı önümüzdeki hafta Çünür Mahallesinde yapacağız. Bundan sonra her Cuma merkezdeki 43 mahelleyi dolaşacağız.

Isparta’da meydana gelen kazaları incelediğimizde vatandaşlarımızın kavşaklardaki geçiş üstünlüğünü bilmediğini tesbit ettik.
Bizim amacımız Isparta’daki trafik kazalarını en asgariye indirmektir. Yaralanmaları en aza indigemek vatandaşlarımızın can, mal ve trafik güvenliğini en uygun bir şekilde sağlamaktır. Bunun için birkaç tane kampanya projesi hazırladık. Bunlardan bir tanesi emniyet kemeri ile ilgili olacak. Yapacağımız çalışmalarda emniyet kemerinin faydalarını ve zorunluluğunu anlatacağız. Çalıkşmamızın sonunda şehir merkesinde ölçüm yapacaz, projenin sonunda ne kadar kemer takılıyor vatandaşımız ne kadar bilinçlendi ona bakacağız. Bunun için Süleyman Demirel Üniversitesi ile ortak bir çalışma da yapacağız.

Bununla birlikte kazaların en önemli sebeplerinden biri olarak cep telefonu kullanılması olduğunu tesbit ettik. Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmak sürücünün dikkatini 4 katı daha fazla dağıtmakta, buda bilimsel çalışmalarla tesbit edilmiş bir gerçektir. Bununda engellenebilemsi için, insanların araç kullanırken cep telefonu kullanmamayı alışkanlık haline girmesi gerektiğini insanlarımıza anlatacağız.

Ayrıca 12 yaşa kadar çocuklarımızn arka koltuklarda kemer takması hususundaki trafik kuralını vatandaşlara dağıtacağımız broşürler ile bilgilendireceğiz.

Vatandaşlarımızın trafik kuralları konusunda bilgi sahibi olmaları için yeni bir birim kurarak telefon hattı oluşturduk. Bu numara 227 20 72’dir bu numarayı arayan vatandaşlarımıza trafikle ilgili bilgi alabicekler. Bu numara ihbar hattı değildir sadece tarafik konusunda bilgi alma ve danışma hattıdır.

Mart ayı ortalarında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir kampanyamız daha var. Bu kampanyamızda sürücü belgesi alan her vatandaşımıza 1 ağaç dikme kampanyasına katılmayı teşvik edeceğiz

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.