Isparta'da HES konferansı

SDÜ Kültür ve Kitap Klübü tarafından organize edilen konferansın konuğu, HES'ler konusunda yaptığı araştırma ve haberlerle bilinen gazeteci Yusuf Yavuz olacak. HES konferansı öncesinde çekimleri Isparta'da gerçekleştirilen Yer Bize Çimen Verdi belgeseli d

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2012 12:41
Isparta'da HES konferansı

SDÜ Kültür ve Kitap Klübü tarafından organize edilen konferansın konuğu, HES'ler konusunda yaptığı araştırma ve haberlerle bilinen gazeteci Yusuf Yavuz olacak. HES konferansı öncesinde çekimleri Isparta'da gerçekleştirilen Yer Bize Çimen Verdi belgeseli de izleyiciyle buluşacak.

HES'LER TARTIŞILACAK
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kültür ve Kitap Klübü tarafından organize edilen "Dereler Özgür Aksın" başlıklı konferans, 19 Mart Pazartesi günü saat 15:30'da gerçekleştirilecek. Gazeteci Yusuf Yavuz'un konuşmacı olarak katılacağı konferansta son dönemde gündemden düşmeyen hidroelektrik santlaller (HES) ve etkileri ele alınacak. Türkiye'nin dört bir yanındaki su havzalarını tehdit eden HES projeleri Isparta'da da tartışma konusu olmuştu.

YER BİZE ÇİMEN VERDİ BELGESELİ GÖSTERİLECEK
Üniversite yerleşkesinde bulunan Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi B Salonunda gerçekleştirilecek olan konferans öncesinde, Isparta'nın Sütçüler ilçesi sınırlarındaki Yukarı Köprüçay Havzası'nda çekilen Yer Bize Çimen Verdi belgeselinin gösterimi gerçekleştirilecek. Baraj ve HES projeleriyle gündemde olan Yukarı Köprüçay Havzası'nın keşfedilmemiş doğası ve kendi kendine yeten insanlarının yaşamına odaklanan belgesel adını yörede söylenen bir tekerlemeden almıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.