Isparta'da 'Hyde Park'

Isparta'da polis, rektörlük ve öğrenciler el ele 'özgür üniversite' açılımı yaptı. Hyde Park'a benzetilen bir 'özgür ifade' alanı oluşturuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2011 11:53
Isparta'da 'Hyde Park'

Isparta'da polis, rektörlük ve öğrenciler el ele 'özgür üniversite' açılımı yaptı. Hyde Park'a benzetilen bir 'özgür ifade' alanı oluşturuldu.

52 bin öğrenciyle bir eğitim kenti olan Isparta’da polis, rektörlük ve öğrenci birleşerek üniversite içinde ‘özgür ifade alanı’ oluşturdu. ‘Özgür alan’da siyasi söylemlerden sevgiliye aşk ilanına kadar ‘her şeyin’ ifade edilebileceği ilan edildi.

Bir model oluşturacağı belirtilen projenin adı; ‘Emniyet ve Üniversite Bilimsel Araştırma Eğitim ve Güvenlik İşbirliği’.

Polis üniversiteden çekildi
Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, “Özgürlük, sizden farklı düşünen insanların özgürlük beklentisini korumaktır. Polisse herkesin düşünce ve haklarını en özgür bir biçimde yaşamasının teminatı. Çalışma kapsamında resmi polisi üniversiteden çektik. Öğrenciler, ‘özgür alan’da demokratik tepkileri mevzuat ölçüsünde, sınırları aşmadan, başkalarının özgürlüğüne saygı göstererek yaşayabilecek” dedi.

Terör, organize suç ve madde bağımlılığı konusunda ‘ciddi şekilde önleyici çalışmalar yaptıklarını’ vurgulayan Gürkan, projeyle öğrencinin polisi, polisin öğrenciyi algılamasının değişeceğini düşünüyor.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da ‘özgür alan’ uygulamasında İngiltere’deki ‘Hyde Park’ modelini oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

İbicioğlu, “Farklılıkları oluşturan ideolojiler ötelenerek ya da görmezden gelinerek demokratik açılım sağlamak zor. Bu yüzden de emniyetten gelen öneriyi memnuniyetle kabul ederek pilot uygulamayı üniversitemizde, öğrencilerimizin de fikrini alarak başlattık” dedi.

‘Birlikte geliştirdik’
SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Turgut Erol ise “Emniyet müdürlüğü önce bizimle tanışmak istedi. Konsey ve kulüp faaliyeti gösteren arkadaşlarla geliştirdiğimiz bu model sayesinde, daha barışcıl bir ortamda düşüncelerimizi dile getirebileceğiz. Isparta modeli olarak anılmak da tabii ki bizleri gururlandırdı” diye konuştu.

13 bin ‘veli’ye mektup yollandı
Isparta Emniyet Müdürü Gürkan: Üniversiteyi kazanıp Isparta’ya gelen öğrencilerin velilerine, hem tebrik hem de çocuklarına göz kulak olduğumuzu anlatan 13 bin mektup gönderdik. Mektupta bulunan cep telefonu numaramdan isteyen anne babaların benimle görüşüp sorunlarını anlatabileceklerini söyledim. Birçok veli geri arayarak çocukları için endişe duymayacağını söyledi. Projelerimizin amacı toplumla güçlü ilişkiler kurarak işbirliği yaratmak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.