Isparta'da İçme Suları Kontrol Altında

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce şehrin içme suyu günün her saatinde kontrol altında tutuluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2012 11:25
Isparta'da İçme Suları Kontrol Altında

Isparta Belediye Başkanı  Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda çalışmalar tüm hızıyla sürdürülürken, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce şehrin çeşitli bölgelerinde bulunan 20 ayrı noktadan günde iki kez olmak üzere su numuneleri alınarak tahlile tabi tutuluyor.

Yine bunun yanı sıra Su Arıtma Tesisleri’nde çalışmalar günün 24 saatinde devam ediyor. Isparta Belediyesi’nin içme suyu temin ettiği Darıderesi Göleti ile Eğirdir Gölü’nden su arıtma tesislerine gelen sulardan saat başı numune alınarak bu sularda tahlilden geçirilerek, halkın sağlığı üst noktada tutuluyor.

Su Arıtma Tesisleri’nde her saat numune alındığını ve bu numunelerin tahlillere tabi tutulduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yine muhtelif mahallelerden ekiplerimizce günde iki kez olmak üzere toplam 40 su numunesi alınmaktadır. Alınan numuneler laboratuarlarımızda klor ve bulanıklık tahlillerine tabi tutulmaktadır.

Bunun yanı sıra bizim yaptığımız tahlillere ek olarak İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nce de Kontrol ve İzleme Analizleri gerçekleştirilmektedir. Alınan 120 adet numune Halk Sağlığı Laboratuarında yapılmaktadır.

Halkımıza daha kaliteli ve daha güzel suyu içirebilmek adına gerekli tüm analizler gerçekleştirilmektedir. Yine bunlardan birisi de 29 parametrede gerçekleştirilen mikrobiyolojik ve kimyasal olarak Denetim ve İzleme Analizleridir. Bu analizler de yılda 6 adet olmak üzere Antalya Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsünce yapılmaktadır.

Gerek bizim gerekse diğer kurumlarca yapılan analizlere yine Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nce şehrimizin muhtelif yerlerinde günlük 51 adet alınan numunelerle klor ölçümleri yapılmaktadır.

Isparta’mızın içme sularında herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız isterlerse bu yapılan içme suyu analizlerini İl Sağlık Müdürlüğü internet sitesinden görebilirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.