Isparta'da İşgücü Piyasasının Röntgeni Çekilecek

İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, Isparta’nın işgücü piyasasının röntgeninin çekileceğini ifade ederek, bu kapsamda piyasanın yapısını, ihtiyaçlarını ve geçirdiği değişimlerin ne olduğunu raporlar halinde anlayacaklarını söyledi.

Yayınlanma:
Isparta'da İşgücü Piyasasının Röntgeni Çekilecek

İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, Isparta’nın işgücü piyasasının röntgeninin çekileceğini ifade ederek, bu kapsamda piyasanın yapısını, ihtiyaçlarını ve geçirdiği değişimlerin ne olduğunu raporlar halinde anlayacaklarını söyledi.

İş-Kur Müdürü Hüseyin Ergin, eğitimli, kişisel ve mesleki olarak kendilerini geliştirmiş olanların tercih edildiği bir iş piyasasının oluştuğunu görüyoruz derken, bu gelişme karşısında aldığınız bir eğitim veya meslek 5-10 yıl sonra yaşanımızın kalan bölümünde iş bulmak için yeterli olmayacaktır diye konuştu.

Konu ile ilgili bugün basın toplantısı düzenleyen Ergin yaptığı açıklamasında ise; “Günümüzde bir meslek ya da elinizdeki bir işle ömür boyu geçim sağlanamıyor. Gelişen iş dünyasında biz insanların da kendini sürekli geliştirmesi gerekiyor. Yaşamın gerçekleri her geçen gün değişiyor. Yaşamla birlikte iş piyasası da değişiyor. Mesleklerin ve işlerin karakterleri de bu orantıda değişime uğruyor. Bu nedenle hem kişisel hem de mesleki alanda sürekli yenilenmemiz, yeni teknik ve metotlar öğrenmemiz bir yaşam koşulu haline geliyor. İşte tam bu noktada eğitim ayrı bir önem kazanıyor. Hedefimiz öncelikle insan ve insanın gelişimidir. Çalıştıranın ve çalışanın her ikisi de insandır ve doğru insanı doğru işe yerleştirmek hedeflerimizin başında gelmektedir. Türkiye'-de çalışan kesimin büyük bir bölümünün iş piyasasına girmekte zorlandığını gördük. İş-Kur'un görevlerinden biri de işgücü piyasasını izlemektir. İş-Kur, iş gücü piyasasında meydana gelen sosyo-ekonomik değişme ve gelişmelerin istihdam üzerindeki etkilerinin ortaya çıkarılması, alınması gerekli önlemler konusunda karar alıcılara yardımcı olunabilmesi, İŞKUR hizmetlerinin etkin ve plan dâhilinde sunulabilmesi amacıyla işgücü piyasası sürekli takip ederek, güncel ve güvenilir veriler elde etmeye çalışmaktadır.

Bu amaçla ilimizde işgücü piyasası anketleri düzenleyerek, işgücü piyasasının yapısını, ihtiyaçları ve geçirdiği değişimleri herkesin kolayca anlayabileceği ve ulaşabileceği raporlar haline getireceğiz. Yine bu çalışmamızla işyerlerinin mevcut eleman ihtiyaçlarını, temininde güçlük çektikleri nitelikli işgücü ve ileriki dönemlerde istihdam artışı ve azalışı beklediği meslekler ile bunların sayılarını tespit edeceğiz.

Bunun yanı sıra ilimiz işgücü piyasasına ilişkin çalışmalarımızı kitap haline getirerek 300 adet basıp kullanıcıların yararına sunulmasını sağlayacağız.

Bu çalışmamızla;
1- İlin işgücü piyasasına ilişkin en güncel durumunu belirlemiş olacağız.
2- İşgücü piyasasındaki gelişme ve değişmeleri izleyerek bu değişim ve gelişmelerin işgücü üzerindeki etkilerini ortaya çıkaracağız.
3- Isparta ilinin istihdam yapısı ve sektörün ihtiyaç duyduğu işgücünü tespit etmiş olacağız.

Daha sonra konuyla ilgili olarak konuşan Uşak ABİGEM Direktörü A. Türker AK çalışmanın temel amaçları ve faydaları hakkında bilgeler verdi. Ak toplantıda şunları söyledi;
“Isparta İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu adına Türkiye İş Kurumu Isparta İl Müdürlüğü tarafından Uşak ABİGEM'e "İşgücü Piyasası Analiz" çalışması yaptırılacaktır. Çalışma 90 günde tamamlanacaktır.

ÇALIŞMANIN TEMEL AMACI
Isparta İlinde sektörel bazda İşgücü Piyasasına ilişkin en gerçekçi ve güncel durumu belirlemek. Isparta İlinde işgücü piyasasında meydana gelen değişme ve gelişmeleri izleyerek, bu değişim ve gelişmelerin işgücü ihtiyacı üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmak ve alınması gereken önlemleri belirlemek. Isparta İlinin istihdam yapısı ve sektörlerin ihtiyaç duyduğu işgücünü tespit ederek, ilin İşgücü Piyasasına Yönelik İstihdam Politikalarını geliştirmektir. Bu bağlamda ortaya çıkarılacak rapor kapsamında; İlimizde istihdam ve işsizlik sorununun çözümüne yönelik işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri belirlemek, gelecek dönemlerde istihdam artış ya da azalışı beklenen meslekleri tespit etmek ve sektörler bazında işgücü yapısını belirleyerek işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelik ve nicelikte işgücü taleplerini belirlemek sağlanacaktır.

ÇALIŞMANIN FAALİYETLERİ
Çalışma kapsamında il geneli 50+ ve 10-49 arası istihdamlı işyerlerinin tamamında (370 adet işyeri) , 5-9 işyerleri arasında örnekleme ile (30 adet işyeri) olmak üzere toplam 400 adet işyerinde işgücü piyasası analizi çalışması yapılacaktır. Örneklem yöntemiyle belirlenen işyerlerine işgücüne yönelik anket çalışması uygulanacaktır. Anketler, eğitilmiş anketörler tarafından işyerlerinde yapılacaktır. Anketler istatistiksel yöntemlerle değerlendirilecek ve sonuç raporu hazırlanacaktır. Anket sonuçlarını içeren rapor, kitap olarak basılacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.