Isparta'da IŞİD Operasyonu

Aralarında Isparta'nın da bulunduğu İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2015 10:55
Isparta'da IŞİD Operasyonu

İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DAEŞ üyesi bazı kişilerin Suriye'den Türkiye'ye geçerek İzmir'e geldikleri bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Şüphelilerin adreslerini belirleyen ekipler, İzmir merkezli Isparta ve Erzurum'da 22 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda DAEŞ terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin İzmir'in Buca ve Menemen ilçelerindeki adreslerinde yapılan aramada ise 2 tabanca, terör örgütü DAEŞ'ı temsil eden sözde örgüt bayrağı, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin, Suriye'deki DAEŞ terör örgütüyle irtibatlı oldukları, bazılarının da çatışma bölgelerinde bulundukları iddia edildi.

Gözaltına alınan zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

DAEŞ terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonların devam ettiği bildirildi.


DAEŞ'İN ANLAMI NEDİR?
DAEŞ’in okunuşunun Arapça’da “nifak çıkaran kişi” veya “bir şeyi ayaklar altında ezen kişi” anlamlarına gelen kelimeleri anımsattığı öne sürülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fransa Paris'e gerçekleştirdiği resmi ziyaretinde bir ilke imza atarak, IŞİD'e ilk defa farklı bir isimle seslendi.

DAESH-DEAŞ, ÖRGÜTÜN ARAPÇA İSMİNİN İLK HARFLERİNDEN OLUŞUYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Paris'te başlayan bu isim değişikliğinin sebebi; Fransa hükümetinin resmen, örgütün adından "DAESH" olarak bahsedilmesi için kampanya başlatmış olması. Orijinal yazılışı DAESH olan DEAŞ kelimesi, terör örgütünün Arapçasının (ad-Dawlah al-Islamiyah fil-‘Iraq wa ash-Sham) ilk harflerinden oluşuyor.

"IŞİD'E DEAŞ-DAESH DEME KAMPANYASI"NI FRANSA BAŞLATTI!
IŞİD terör örgütünden, kendi ilan ettikleri "İslam Devleti" ismiyle bahsetmeme kampanyasını, bizzat Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius başlatmıştı.

Fabius, 10 Eylül'de yaptığı açıklamada, IŞİD için, "Bunlar bir devlet değil, bir terörist gruptur. Ben, İslam Devleti terimini kullanmamayı tavsiye ediyorum, çünkü bu terim İslam, İslamiyet ve Müslüman terimlerine çağrışım yapıyor. Bu grup sadece, Arapların söylediği gibi DAESH, ya da benim bundan sonra kullanacağım gibi, DAESH katilleri" demişti.

Fabius'un bu sözlerinden sadece beş gün sonra, Fransa Cumhurbaşkanı Holland terimi kullanmaya başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.