Isparta'da İşsizlik Tarih Olacak

İŞ KUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, işsizlikle mücadelede yeni bir dönemin başladığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2014 13:39
Isparta'da İşsizlik Tarih Olacak

İşbaşı Eğitim Programlarına katılanların yüzde 100’ünün istihdam edildiği söyledi. İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, işsizliğin önlenmesinde en büyük etkenin İşbaşı eğitimi olduğunu duyurdu. Bu program sayesinde işsizliği ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten Ergin, ‘’Bizim en önemli konularımızın başında işbaşı eğitimi geliyor. Şu anda bu programa katılanların yüzde 100’ü istihdam edildi. Demek ki burada odaklanmamız gerekiyor. İş başı eğitimine önem vermemiz gerekiyor. İşverenlerimizin kapılarını açması ve bizim de bu fonu kullandırmamız gerekiyor. Sayımızı şuanda yeterli bulmuyorum. İşverene gidiyoruz ve bize ‘Haberim yoktu’ diyor. Bu kadar anlatmamıza ve sahada olmamıza rağmen ‘Haberim yok’ diyenlere üzülüyoruz. İşsizliğin önlenmesinde en büyük etken işbaşı eğitimdir’’ dedi.

2 VE ÜZERİ İŞÇİ ÇALIŞTIRAN HER İŞVEREN BU
PROGRAMDAN FAYDALANABİLİR
Öte yandan İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgi veren Ergin, ‘’2 kişi çalışana bir kişi kurumumuzdan veriliyor. Bu kişiye biz 650-700 lira maaş veriyoruz ayrıca sağlık sigortasını yapıyoruz. 10 kişiden fazla çalıştıran işletmeye yüzde 10 oranında işçi veriyoruz. Bir işçi kullanan da zorunlu değil ama ikinci kişi de istihdam istiyoruz. Bir yıl içindeki diğer kurslarımızda istihdam yüzde 80 iken işbaşı eğitimde yüzde 100. İşbaşı eğitimi; İşverenin istediği alanda kurs düzenleyip yine aynı işyerinde kursunu tamamlaması ve işverenin istediği kişileri istihdam etmesidir’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum