Isparta’da Kabul Edilen Tek Proje Oldu

Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin hazırladığı Avrupa projesi kabul edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2013 14:53
Isparta’da Kabul Edilen Tek Proje Oldu

Leonardo da Vinci-Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik projeleri çerçevesinde 2013 teklif çağrısı döneminde proje sorumlusu Oktay Şendur tarafından hazırlanan “Neonatal resüsitasyon ve Neonatal resüsitasyon Hemşirelik Hizmetlerinin AB Boyutunun Öğrenilmesi” projesi desteklenmeye değer görülerek, Isparta’da tek kabul görülen proje oldu.
Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Oktay Şendur’un hazırladığı ve 42 öğrenci ile 6 öğretmenin yer aldığı proje kapsamında, Almanya ve Macaristan’da staj yapabilecekler.

Proje hakkında bilgi veren Oktay Şendur; “Ülkemizde bir yaş altı bebek ölümlerinin önemli bir kısmı yenidoğan döneminde meydana gelmektedir. Yılda 1.5 Milyon bebeğin doğduğu ülkemizde yaklaşık 50 Bin bebek henüz ilk yaşını doldurmadan kaybedilmektedir. Bu bebeklerin yarısı neonatal (İlk 28 gün) dönemde ölmektedir.

Bunların diğer yarısı ilk 24 saat içinde yaşamlarını yitirmektedir. (Türkiye klinikleri j pediatri özel 2 663-669) Bu durumda bebek ölüm hızını azaltmaya yönelik olan çalışmalar yaşamın ilk saatlerinde yoğunlaştırılmalıdır. Bebek doğar doğmaz yerinde, zamanında ve uygun şekilde yapılacak müdahaleler ile bebeğin sakat kalması ve ölmesi önlenebilecektir.

Ortaklarımızla yaptığımız görüşmeler sonucu öğrencilerimiz proje kapsamında 4 hafta 24.05.2014-21.06.2014 tarihlerinde 28 katılımcı ile Almanya da, 12.04.2014-10.05.2014 tarihlerinde 14 katılımcı ile Macaristan’da staj yapma imkanı bulacaktır.

Belirlenen tarihler Almanya’da, Psychomedical Education and Therapy Support,Dr.Guneş- Gesundheitsprodukte praxis,,Macaristanda Semmelweis Egyetem Neurologiai klinika koordinasyonlarında ki hastanelerde öğrencilerimiz staj yapacaklardır” dedi.

Şendur ayrıca, projenin hazırlanmasında desteğini esirgemeyen başta Milli Eğitim Müdürümüz İlyas Can’a, Okul Müdürümüz Zafer Ulusoy’a ve özel hastanelere teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum