Isparta'da Kaç Bina Yıkılacak?

Ispartalıları da yakından ilgilendiren Kentsel Dönüşüm Yasası TBMM’de kabul edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2012 12:28
Isparta'da Kaç Bina Yıkılacak?

Bilindiği üzere Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan mecliste yaptığı bir açıklamasında Isparta’da 28 bin 313 konuttan 600 dolayında evin iskambil kağıdı gibi olduğunu söylemişti.

Tasarıya göre riskli yapıların sorumluluğu yapı maliklerinde olacak. Yıkılacak yapıların maliklerine kira yardımı verilecek. Kararlar üçte iki çoğunlukla alınacak

Çoğunluk kararına katılmayan yapı sahibi mağdur edilmeyecek. Yıkılacak binaların işlemi sonuçlanıncaya kadar satılamayacak, kiraya verilemeyecek, tahsis edilemeyecek. Hak sahibinin görüşü alınarak riskli binaya elektrik, su, doğalgaz hizmetleri verilmeyecek. Verilen durdurulacak. Yıkılan binanın arsası kat sahiplerine payları oranınca tescil edilecek. Hak sahipleri bu duruma göre borçlanacak. Kentsel dönüşüm alanlarının belirlenmesi il genel ve belediye meclisleri tarafından belirlenecek. Meclisler üye tam sayısının salt çoğunluğu ile karar verecek. Alınan karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın teklifiyle Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Bakanlar Kurulu karar verirse kentsel dönüşüm gerçekleşecek.

Şubat ayı Belediye Meclis gündemine, Isparta’da yıkılması gereken evler damgasını vurmuştu. Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da 600 dolayında yıkılması gereken evin olduğunu belirtmişti.

600 DOLAYINDA İSKAMBİL KAĞIDI GİBİ EV VAR

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da 28 bin 313 konuttan 600 dolayında evin iskambil kağıdı gibi olduğunu iddia ederek, konuya ilişkin şu şekilde konuştu: “Isparta’da iskambil kağıdı gibi tabir ettiğimiz binalar var. Bu binaların temizlenmesi gerekiyor. Meydana gelen depremlerde neden hep Türk milleti ölecek. Gerekli tedbirleri deprem olmadan önce almamız gerekiyor. Eğer çürük binaları yıkarsak, ne deprem eğitimlerine, neden deprem çadırı kuracak yerlere sıkıntı kalır” diye konuşmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.