Isparta'da Kaç Tane Aktif Baz İstasyonu Var?

Kentte yapılan denetim ve ölçüm sonuçlarına göre toplam 387 aktif baz istasyonu var.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2013 15:11
Isparta'da Kaç Tane Aktif Baz İstasyonu Var?

BTK İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Ovak, “Isparta’da elde ettiğimiz sonuçlar sınır değerin bir hayli altında. Bu da vatandaşların endişe duymasına gerek olmadığı anlamına gelir” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Süleyman Demirel Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği “Güvenli İnternet ve Elektromanyetik Dalgaların Biyolojik Etkileri” Konferansı SDÜ’de gerçekleştirildi.

“ISPARTA ÖLÇÜM SONUÇLARI SINIR DEĞERİN ÇOK ALTINDA”
Elektromanyetik Dalgalar ve Biyolojik Etkileri Konferansı’nda konuşan BTK İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Ovak, Isparta’da baz istasyonlarının BTK’nın yönetmeliklerine ve standartlarına uygun bir biçimde denetlendiğini ve güncel denetlemelerin yüzde 85’inin tamamlandığını kaydetti.

Isparta’da yapılan denetim ve ölçüm sonuçlarına göre Isparta’da toplam 387 aktif baz istasyonu bulunduğunu aktaran Ovak, baz istasyonlarının belirli aralıklarla denetlendiğini hatırlattı. Denetleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Ovak, Isparta’da bulunan 387 baz istasyonunun yüzde 56’sının 0,1-1 Volt/metre, yüzde 36’lık bölümün 1-3 Volt/metre ve yüzde 5’inin ise 3-5 Volt/metre elektromanyetik alan değerlerine sahip olduğunu açıkladı.

Türkiye’de baz istasyonları için izin verilen sınır değerin 10 Volt/metre olduğunu hatırlatan Ovak, “Isparta’da elde ettiğimiz sonuçlar sınır değerin bir hayli altında. Bu da vatandaşların endişe duyasına gerek olmadığı anlamına gelir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.