Isparta’da Kaçağa Geçit Yok

Kaçakla mücadelede halkın bilinçlenmesi ve güvenlik güçlerinin yakalamaları kritik öneme sahip.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2014 15:37
Isparta’da Kaçağa Geçit Yok

Basında yer alan haberlere göre; Eylül ayında Isparta’ya kaçak sigara taşıyan bir kamyon, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Konya-Isparta yolunda durduruldu ve bu kamyonda tam 64 bin 704 paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçirildi.

Söz konusu kaçak sigaraların piyasa değerinin ise 200 bin lira civarında olduğu tespit edildi.

Isparta’ya yönelik kaçak sigara girişinin engellenmesi esnafın yüzünü güldürdü. Zira kaçak sigaranın birçok zararı var. Ama bundan en çok zarar görenlerden biri de, yasal ürünleri satabilmek için her yıl harcını ödeyerek lisansını alan dürüst esnaf… Esnaf sokaklarda çok ucuza satılan bu ürünler ile mücadele etmekte zorlanıyor.

Kaçak sigara Türkiye’nin kanayan yarası. Piyasada satılan her 5 paketten 1 tanesinin kaçak olduğu ülkemizde kaçak yüzünden her yıl bir Boğaz Köprüsü yapımında kullanılabilecek tutarda vergi geliri yok oluyor.

Ispartamız’da da kaçak sigara her geçen gün artıyor. Gelişen ekonomisi ile ilimiz kaçakçıların da ilgisini çekmiş durumda.

Kaçakla mücadelede halkın bilinçlenmesi ve güvenlik güçlerinin yakalamaları kritik öneme sahip. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının konuya gösterdiği hassasiyet de vatandaşların beğenisini topluyor. Bakanlığın ALO 136 Kaçakçılıkla Mücadele İhbar Hatta her geçen gün önem kazanıyor. Vatandaşlar ALO 136 hattını arayarak ücretsiz olarak kaçak sigara satanlara yönelik ihbarda bulunabiliyorlar. Tabi bu arada kaçağı artıracak, sigarada “Kara Paket” gibi uygulamalardan da kaçınmak çok önemli. Basında son dönemde sıkça yer alan, “Kara Paket” uygulaması ile, sigara paketlerinin üzerindeki, ürünün orjinalliğini kanıtlayan logo ve marka gibi unsurların kaldırılabileceğine ilişkin haberler, dürüst esnafı endişelendirmekte… Bu uygulamalara, kaçakçılığı artırabilecek olması boyutuyla da bakmak gerek.

Çabalar boşa çıkmasın!

İhbarların ve yakalamaların artması ile Isparta kaçak sigaraya geçit vermeyecek!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.