Isparta'da 'Kadına Sıfır Şiddet' Hattı Kuruldu

Isparta Emniyet Müdürlüğü ve Isparta Barosu, şiddete maruz kalan kadınlar için 'Alo Gülen Yüzler Yardım Hattı' oluşturdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2011 14:27
Isparta'da 'Kadına Sıfır Şiddet' Hattı Kuruldu

Isparta Emniyet Müdürlüğü ve Isparta Barosu, şiddete maruz kalan kadınlar için 'Alo Gülen Yüzler Yardım Hattı' oluşturdu. Şiddet mağduru kadınlara telefonda bir psikolog yardım edecek, Baro ise isteyen kadınlara ücretsiz avukat tayin edecek.

Isparta Emniyet Müdürlüğü ve Isparta Barosu, kentte kadına yönelik şiddeti sıfıra indirmek için 'Alo Gülen Yüzler Yardım Hattı' oluşturdu. Şiddete uğrayan kadınlar bu özel hattı arayarak yardım isteyecek. Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, 2010 yılında 1798 kadının, 2011 yılının 8 aylık döneminde ise 1295 kadının şiddete maruz kaldığını söyledi. Kadınlardan 92'sinin birden fazla şiddet gördüğünü kaydeden Gürkan, 486 kadının şiddet sonucu yaralandığını, 299'unun da aile içi şiddete maruz kaldığını belirtti. Şiddete uğrayan kadınların yüzde 58'inin evli olduğuna işaret eden Gürkan, kadınların büyük bölümünün ilköğretim, yüzde 14'lük kısmının ise Üniversite mezunu olduğunu vurguladı. Isparta'da şiddet gören kadınların yüzde 64'ünün ev kadını, yüzde 13'ünün öğrenci olduğunu kaydeden Gürkan, "Isparta'da kadına yönelik şiddet verileri ciddi boyutta. Bu verileri küçümsemek doğru değil. Bu veriler ışığında Baro Başkanlığı ile harekete geçerek, 'Alo Gülen Yüzler Yardım Hattı' oluşturduk" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.