Isparta'da Kaloriferler Ne Zaman Yanacak?

Kış mevsiminin kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde kaloriferlerin ne zaman yanmaya başlayacağı merak konusu oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2012 16:21
Isparta'da Kaloriferler Ne Zaman Yanacak?

Hava sıcaklığının 15 derecenin altına düştüğü günlerde soba ve kalorifer yakılabilecek.

İlimizde bu uygulama geçen yılda yapılmıştı. Konuya ilişkin olarak edilinen bilgi şu şekilde: “Bu hususlar içinde özellikle soba ve kalorifer tesisatlarının kış gelmeden ve yakılmadan önce temizlenmesinin gerekliliğinin altı çizilerek baca temizliklerinin periyodik şekilde yapılması istendi.

''Kalorifer tesisatları iyi izole edilerek ısı kayıplarının önlenmesi sağlanmalı, tüm ısıtma tesisatının bakımı ve temizliği gereği gibi yapılmalı, kazan daireleri yeterince havalandırılmalı ve işletme talimatlarına uygun olarak işletilmelidir. Ayrıca bacaların periyodik temizliği mutlaka yapılmalıdır. Soba ve kalorifer kazanlarının kış gelmeden önce temizlenmesi gereklidir. Bacası temizlenmeyen soba ve kazanlarda yanma verimi sağlanamamakta ve buna paralel olarak yakıt tüketimi ve bacadan atılan kirletici emisyonlar artmaktadır. Bu çerçevede, bacaların ve sobaların periyodik temizliği mutlaka yapılmalıdır. Yanlış yere soba kurulması ve fazla miktarda dirsek kullanılması yakıt tüketimini artırdığı için soba kurarken bu hususlara dikkat edilmelidir. Yakıtların daha verimli yakılması için soba ve kalorifer kazanları TSE standartlarına uygun olmalıdır. Katı yakıtlı yakma tesisleri, üretici veya yetkili bayilerin verdiği bilgiler doğrultusunda kurulmalı ve önerilen katı yakıta uygun yakıtlar kullanılarak çalıştırılmalıdır".

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.