Isparta'da Kaloriferler Yakılabilecek

Havaların soğuması ile birlikte kalorifer ve sobaların yakılıp yakılmayacağına dair spekülasyonlara İl Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü son noktayı koydu

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2011 12:48
Isparta'da Kaloriferler Yakılabilecek

Sıcaklıkların 15 derecinin altına düştüğü takdirde kaloriferlerin yakılabileceğini belirten İl Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü, “Ancak oda sıcaklığı 20 dereceyi geçmecek şekilde kaloriferler yakılabilir. Okul, yurt ve hastane gibi yerleşim birimlerinde ise bu sıcaklık oranı 22. Ancak vatandaşlarımız fazla enerji kaybına yol açmadan ısınmalarını istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet” dedi.

Binalarda daha az enerji kullanılması için mantolama sistemine geçilmesi gerektiğinin altını çizen İl Çevre ve Orman Müdürü Büyükküpçü, “Bunun yanı sıra mutlaka binalarda baca temizliği yapılmalı” diye konuştu.

Isparta’da 7 bin kalori oranındaki ithal kömürlerin yakılabileceğini kaydeden Büyükküpçü, kente giren kömürün 4’te üçünün ithal kömür olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.