Isparta'da Kapalı Köy Yolu Yok

İl Özel İdaresi, 7 ekip, 25 iş makinesi ve yaklaşık 80 personelle köy yollarını ulaşıma açık tutuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2012 00:53
Isparta'da Kapalı Köy Yolu Yok

İl Özel İdaresi olarak 2 bin 46 kilometre yol ağına sahip olduklarını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal, "Biz bu yol ağı içerisinde birinci derece yol ağımız olan bin 400 kilometrelik kısmında 7 ekip, 25 araç ve yaklaşık 80 personelimizle birlikte kar mücadelesi çalışmalarımız devam etmekte" dedi.

Araç takip sistemi ile araçların nerede çalıştığı, hangi durumda olduğunu gördüklerini kaydeden Uysal, "Bu sistem sayesinde acil durumlarda, ihtiyaca göre en kısa sürede o bölgede bulunan aracımızı istenen yere yönlendirebiliyoruz. Kar yağmadığı zamanlarda da yol genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Isparta coğrafik olarak engebeli ve dağlardan meydana geldiği için yollarımızdaki rakım farkları da değişkenlik göstermekte. Bu bağlamda sürücülerimizin zincirsiz yola çıkmamaları ve dikkatli araç kullanmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Sıkıntı oluşturabilecek herhangi bir kapalı köy yolu bulunmadığını da söyleyen Uysal, "Geçen sene ile kıyaslayacak olursak, geçtiğimiz yıl toplamda bin 700 kilometre kar mücadelesi çalışması yaptık. Bu sene daha kışın ortasında olmamıza rağmen yaklaşık 7 bin kilometre yolda kar mücadelesi çalışması yaptık. Ekiplerimiz durmadan çalışıyor, vatandaşımızı mağdur etmeyecek şeklide yollarımızı açık tutmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.