Isparta'da Köyden Kente Göç Durdu

Isparta Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek; Isparta’da ilk defa merkez, ilçe ve köylerde tarım ve hayvancılıkla ilgili olarak eğitim toplantıları yapılıyor" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2012 16:44
Isparta'da Köyden Kente Göç Durdu

Isparta’da ilk defa merkez, ilçe ve köylerde tarım ve hayvancılıkla ilgili olarak eğitim toplantıları yapılıyor diyen Isparta Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek konuyla ilgili şunları söylüyor ‘ Çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık konusunda bilinçli ve gerçeklere uygun faaliyetlerin yürütülmesini sağlamak, bunun için bir program dahilinde tüm ilçe, belde ve köylerde toplantılar planladık

. Şimdiye kadar 80 toplantı yapıldı. Toplantılara çiftçilerimiz yoğun ilgi gösterdiler. Bilhassa kadınlarımızın ilgi göstermeleri bizleri çok sevindirdi. 2012 yılı sonuna kadar 174 köy, 53 belde ve 13 ilçenin tümünde toplantılar yapılacaktır.

Isparta son yıllarda tarım ve hayvancılıkta ileri bir düzeye gelmiş bilhassa meyvacılıkta (elma, kiraz, kayısı ve şeftali) Türkiye genelinde söz sahibi olmuştur. Hayvancılık Bakanlığımızın vermiş olduğu destek sayesinde küçük ve büyükbaş hayvancılıkta ileri bir düzeye gelmiştir. İlimizde son yıllarda küçükbaşta %20 ve büyükbaşta %15 artık meydana gelmiştir.

Isparta’da tarım ve hayvancılık konusundaki yatırımlar arttırılmıştır. Büyük ölçekli hayvancılık işletmeleri kurulmuştur. Süt üretiminde yıllık 132000 tonu geçmiştir bu toplam süt işletme tesislerinde değerlendirilmiştir.

Sonuç olarak Isparta’da tarım ve hayvancılığın ilerlemesi Isparta köylerinde yaşayan %30 çiftçilerimizin artık kente göç yapmaktan bir tarafa kentten köylere yatırım yapmak için vatandaşlar göç etmiştir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.