Isparta'da Kredi Kartı Dolandırıcılığı Operasyonu

İzmir Bilişim Polisi tarafından, İzmir, İstanbul, Isparta, Uşak, Denizli, Muğla, Aydın, Burdur ve Antalya'da 'uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı'na yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevkedilen 11 kişiden 5'i çıkarı

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2011 10:46
Isparta'da  Kredi Kartı Dolandırıcılığı Operasyonu

İzmir Bilişim Polisi tarafından, İzmir, İstanbul, Isparta, Uşak, Denizli, Muğla, Aydın, Burdur ve Antalya'da 'uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı'na yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevkedilen 11 kişiden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından şebekenin elebaşısı olduğu ileri sürülen Ö. V. ile şebeke üyesi 10 kişi İzmir Adliyesine sevk edildi.

Adliyedeki savcılık sorgularının ardından Ö. V'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderilirken, diğer 6 kişi serbest bırakıldı.

Ö. V. ile şebeke üyesi 4 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklandı.

Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, 9 aylık takibin ardından İzmir, İstanbul, Isparta, Uşak, Denizli, Muğla, Aydın, Burdur ve Antalya illerinde gerçekleştirdiği operasyonda, "uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı" yaptıkları ileri sürülen şebekenin 11 üyesini yakalamış, zanlılarla birlikte kart kopyalamada ve bilgilerin saklanmasında kullanıldığı belirlenen 25 manyetik şeritli kart, 11 dizüstü bilgisayar, 7 adet pos cihazı, içerisine başka kişilerin bilgilerinin yüklendiği CD'ler, program CD'leri, alışveriş slipleri, disk ve bellekler ele geçirilmişti.

Şebekenin pos makinelerini kullanmak için anlaştıkları ve komisyon verdikleri tespit edilen 56 iş yerinin sahibi de yakalanarak, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Şebeke elebaşısı olduğu ileri sürülen Ö. V'nin, 2008 yılında da aynı suçtan yakalanarak tutuklandığı, 1 yıl cezaevinde kalmasının ardından tahliye edilince tekrar aynı suçu işlemeye başladığı, şebekenin, başkalarının kredi kartı bilgilerini kullanarak yaklaşık 1 milyon 500 bin lira haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.