Isparta'da Öğretmenlerin Sınav Resti

Isparta'da yaşanacak olası bir skandal son anda önlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2012 15:43
Isparta'da Öğretmenlerin Sınav Resti

Isparta’da öğretmenler kendilerine ek ödeme verilmemesi, Hükümet yetkililerinin hakarette bulunması, sınava gözetmenliğinde aldıkları ücretlerin diğer görev alanlarına göre düşük olması nedeniyle SBS görevlendirmesini boykot etti.

İdareciler büyük uğraşılar sonucu öğretmenleri ikna etti. Olası bir skandal son anda önlendi.

SINAV GEÇERSİZ SAYILACAKTI

Toplamda 8 bin918 öğrencinin hafta sonu yapılacak Seviye Belirleme ve Parasız Yatılı Bursluluk sınavlarının geçersiz sayılacak olmasının önüne, sınavı boykot eden öğretmenlerin son anda ikna edilmesiyle geçildi. Öğretmenlerin pek çoğu , Hükümet kanadından kendilerini rencide eden açıklamalar ve ek ödeme taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle sınavlarda görev almak istemedi. Boykota Eğitim-Bir Sen telafisi olmayan sınav nitelendirmesi yaparak destek vermezken, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Balaban, öğretmenlerin boykot kararında haklı olduklarını belirtti.

Isparta’da, 9 Haziran Cumartesi günü 4 bin 900 öğrencinin gireceği Seviye Belirleme Sınavı SBS ile bir gün sonra 4018 öğrenciyi ilgilendiren Parasız Yatılı Bursluluk Sınavlarında (PYBS) skandalın eşiğinden dönüldü. Öğretmenler, son günlerde Hükümet kanadından kendilerine yönelik rencide açıklamalar, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet, ek ödeme taleplerinin yanıt bulmaması, sınav görevlerinde aldıkları ücretlerin diğer görev alanlarına göre düşük olması gibi nedenlerle bu sınavlarda görev almama kararı aldı

1090 ÖĞRETMEN GEREKİYORDU

İl genelinde 13 okul binasında yapılması planlanan SBS ile ertesi gün 11 okul binasında yapılması planlanan PYBS için 1090 öğretmenin salon görevlisi olarak görevlendirilmesi ihtiyacı duyuldu. Görevlendirmeler okullara bildirildi ancak öğretmenler sınavlarda görev almak istemediklerini bildirdiler. İlk etapta sadece 120 öğretmen görevlendirme almak istedi.

ÖĞRETMENLER İKNA EDİLDİ

Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlü harekete geçti. Okul idarecileri öğretmenleri ikna etme yoluna gitti. İki gün boyunca öğretmenlere bu sınavın telafisi olmadığı anlatıldı. Bunun üzerine eğitim çalışanları öğrencileri düşünerek boykotu başka bir sınavda yapmak üzere ikna oldular. Böylece SBS ve PYBS’nin geçerli olmaması tehdidi ortadan kalktı.

EĞİTİM-BİR SEN DESTEKLEMEDİ

Boykot kararına Eğitim-Bir Sen destek vermedi. Şube Başkanı İhsan Arıcı, öğretmenlerin taleplerinde haklı olduğunu ancak çocukların geleceği için önem arzeden ve telafisi mümkün olmayan SBS gibi sınavın boykot edilmesini tasvip etmediklerini açıkladı. Arıcı, “Böyle bir boykot sonrasında çocukları veliler ve bizler üzülecektik. Boykota destek vermedik ama katılmak isteyen olursa da saygı duyarız. Açık lise, açık öğretim sınavı olsa tamam bunun telafisi var. Ama SBS’nin telafisi yok. Boykotun asıl nedeni öğretmenlerin rencide edilmesi. Öğretmenler ‘buyurun kendiniz yapın sınavı’ mesajı veriyor. Biz ÖSS ve SBS gibi sınavlarda boykot kararını desteklemiyoruz ama başka sınalar için oturup değerlendirmesini yaparız ” dedi.

TÜRK EĞİTİM-SEN DESTEK VERDİ

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Balaban ise, öğretmenlerin boykot kararında haklı olduklarını belirtti. Balaban, “Öğretmenlere ek ödeme verilmemesi, sınava ücretlerinin düşük olması en önemlisi de mesleğin getirdiği özelliklerden dolayı çok zor şartlar altında çalışan öğretmenlerin sürekli hükümet yetkilileri tarafından hakarete uğraması öğretmenlerde ciddi motivasyon kaybına neden olması, öğretmenlerin saldırılara maruz kalması bu boykotun nedeni’ diye konuştu. Sendika yetkilileri ile görüştüğünü kaydeden Balaban, “Sınavlara girmeme konusunda eylem talebi geldi. Eğitim-Bir Sen buna sıcak bakmadı. İyi de haklı tepkimizi şimdi değil ne zaman ortaya koyacağız. Birlikte hareket kararı olmadığı için eylem kararı alınmadı. Bazı öğretmenlerimiz buna rağmen görevlendirmelerde yer almadı. Ortak hareket kararı alınsaydı, il dışından öğretmen bulunmak zorunda kalınacaktı” diye konuştu.

SINAV ÜCRETİ 39 TL

Öte yandan sınavlarda görev alan öğretmenlerin 5 saat ek ders karşılığı 39 TL, hizmetlilerin ve polislerin 44TL, şoförlerin 55 TL ve sınav komisyonu üyelerinin ise 110 TL ücret aldığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum