Isparta'da Okçuluk Şampiyonası Heyecanı

Türkiye Minikler ve Yıldızlar Salon Okçuluk Şampiyonası, Isparta'da başladı.Süleyman Demirel Üniversitesi Atatürk Spor Salonu'ndaki şampiyonaya, 31 ilden 380 sporcu katılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2012 18:24
Isparta'da Okçuluk Şampiyonası Heyecanı

Türkiye Minikler ve Yıldızlar Salon Okçuluk Şampiyonası, Isparta'da başladı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Atatürk Spor Salonu'ndaki şampiyonaya, 31 ilden 380 sporcu katılıyor.

Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cumhur Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın Okçuluk Federasyonu'nun 2012 faaliyet programında yer aldığını söyledi.

Yavaş, önceki yıllarda da Isparta'da önemli organizasyonlar yaptıklarını belirterek, ''Yarışmaya katılımın yüksek olması bizleri sevindirdi. Yarışmaya 31 ilden 380 sporcu katılıyor. Katılımda özellikle minikler grubunun fazlalığı dikkati çekiyor. Buradan sonra İzmir'de gençler ve büyüklerin Türkiye şampiyonası yapılacak. Milli takımlarımızın bünyesini teşkil eden bu gruplar bizim için çok önemli'' dedi.

2012 yılında Londra'da Olimpiyat Oyunları yapılacağını hatırlatan Cumhur Yavaş, bu yıl önemli organizasyonlara katılacaklarına da işaret etti.

Bu yıl Amsterdam'da Avrupa şampiyonası, ABD'de ise dünya kupası organizasyonlarının yapılacağına değinen Yavaş, ''Bu iki organizasyonda olimpiyat kotaları verilecek. Sporcularımız kampa girerek bununla ilgili hazırlıklarını sürdürüyorlar. Bu organizasyonların sonuna kadar yaklaşık 15 kamp hedefliyoruz. Hedefimiz bireysel veya takım olarak kotaları almak. Bugüne kadar olimpik branşların arasında olan okçuluğu 2012 yılında olimpiyatlara taşımak istiyoruz'' diye konuştu.

Isparta'da klasik yay, makaralı yay, minikler yaş grupları ve yıldızlar bay-bayan kategorilerinde yapılan yarışmada, bireysel ve takım mücadeleleri de gerçekleştirilecek. En az 3 takım olmayan kategorilerde takım yarışmaları yapılmayacak.

Bugün başlayan Türkiye Minikler ve Yıldızlar Salon Okçuluk Şampiyonası, pazar günü düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.