Isparta'da "Okul Sütü Programı"

Isparta Valisi Memduh Oğuz, "Okul Sütü Programı" sebebiyle Gülistan İlköğretim Okulu'nda öğrencilere süt dağıttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2012 17:08
Isparta'da "Okul Sütü Programı"

Isparta Valisi Memduh Oğuz, "Okul Sütü Programı" sebebiyle Gülistan İlköğretim Okulu'nda öğrencilere süt dağıttı.

Vali Oğuz, süt dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Isparta'nın süt üreten ve her yıl süt üretimini artıran illerden biri olduğunu söyledi.

Öğrencilerin yeni bir uygulamayla tanıştığını belirten Oğuz, proje ile amaçlarının, çocukların sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Isparta genelinde 229 okulda 33 bin 470 öğrenciye süt dağıtılacağını ifade eden Oğuz, "Kentimize gelen sütler Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerden sonra dağıtılıyor. Sonucu olumlu olmadan hiç bir şekilde süt dağıtımı yapılmayacak" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek de Isparta'da dağıtımı yapılacak sütlerden bazı numuneleri törenin düzenlendiği salona getirerek, sütlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını söyledi.

Törende, öğrenciler tarafından sütün önemini anlatan şiirler okundu ve çeşitli skeçler oynandı.

Daha sonra sınıfları gezen Vali Oğuz, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Sağlık İl Müdürü Mehmet Karakaya ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, öğrencilere süt dağıttı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.