Isparta'da Okul Tabelaları Değişiyor

İlk ve orta dereceli okullar, 17 Eylül'de açılacak. Yeni eğitim öğretim döneminde Isparta, yepyeni bir sistemle tanışacak. İlköğretim okullarının binaları ilkokul ve ortaokul olarak ayrılınca hazırlıklar da başladı. Bir tarafından tabelalar takılıyor bir

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ağustos 2012 16:02
Isparta'da Okul Tabelaları Değişiyor

Yurt genelinde olduğu gibi Isparta’da da yeni eğitim öğretim dönemine hazırlıklar hızlandırıldı. Yeni sistem gereği ilkokul ve ortaokul olarak ayrılan binalarda tabelalar takılmaya başladı. İl merkezindeki Hilmi Hilmen İlköğretim Okulu binasına İmam Hatip Ortaokul tabelası asıldı.

Bu yıl açılan İmam Hatip Ortaokulu’na kayıtlar sürerken, şimdiden 250 civarında kayıt yaptırıldığı öğrenildi.

İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu kampus sahasına Isparta Halk Eğitim Merkezi binasının da dahil edilmesi gündemde. Halen kullanılan Halk Eğitim Merkezi binasının sosyal tesis ya da toplantı, konferans salonu olarak kullanılması bekleniyor.

Halk Eğitim Merkezi’nin Gazi Sosyal Bilimler Lisesi’nin bulunduğu binaya taşınması için de onay çıktı. Edinilen bilgiye göre, taşınması işlemi en kısa sürede tamamlanacak ve yeni dönemde açılacak kursların takvimi belli olacak. Kurum, zaten önceki yıllarda da Gazi Lisesi’ndeki atölyeleri kullanıyordu. 40 derslikli bina Halk Eğitim’in kalbi olacak.

Gazi Sosyal Bilimler Lisesi, eğitim öğretime arkadaki ek binada devam edecek. Böylece Isparta’da eğitim öğretim yılı başında köklü değişiklikler başlamış olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.