Isparta’da Olmaktan Mutluyuz

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kapsamında Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenlikleri kapsamında Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kırgızistan ve Moldovalı çocuklar Isparta'ya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2014 10:40
Isparta’da Olmaktan Mutluyuz

Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret eden çocuklar, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri sundular.

Değişik ülkelerin çocuklarına Isparta'yı anlatan hediyeler veren Vali Özkan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Sizleri konuk etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm gençlerimiz dünyanın geleceği için önemli ve anlamlı. Gençleri misafir etmenin bizim açımızdan ayrı bir özeliği var. 23 Nisan ulusal bir düzeyde bir bayram olmakla beraber, giderek bizim açımızdan tüm ulusların çocuklarına hitap eden bir bayram hüviyeti kazandı.

Ortak değerlerin, çevresel, kültürel ve milli değerlerin korunması artık dünyanın ortak mirasıdır. Bunu sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak herkesin görevi. Bu tür günler münasebetiyle değişik kültürlerdeki çocukların buluşması, kültürler arası zenginliği paylaşma anlamına geliyor. Bizler bu tür kültürel zenginlikten istifade etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ağırlamak biz Ispartalıları mutlu ediyor" diye konuştu.

Yabancı öğrenciler ise Isparta'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.