Isparta'da Otopark Reformu

Belediye Başkanı Günaydın'ın daha önce sinyalini verdiği otopark kararı meclisten çıktı. 76-135 m2'lik konutlarda 1 daire için 1 araçlık otopark yeri, 136-200 m2'lik konutlarda ise 1 daire için 2 araçlık otopark yeri gösterilmesi istenecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2014 10:35
Isparta'da Otopark Reformu

Isparta Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü uygulamalarında otopark konusunda radikal bir karara imza attı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın daha önce sinyalini verdiğ otopark imar uygulamasında değişikliğe gidildi. Belediye Meclisi, İmar Komisyonu'nun hazırladığı rapor doğrultusunda inşaat projelerinde otoparklarla ilgili konuda lejanta önemli bir madde ekledi. Bundan sonra 7135 m2'ye kadar olan konutlarda 1 daire için 1 araçlık otopark yeri gösterilmesi talep edilecek. 200 m2 ve üzerindeki dairelerde ise 1 daire için 3 araçlık otopark yeri gösterilecek.

İmar Komisyonu tarafından hazırlanan karar mecliste AK Partililerin de evet oyuyla oy birliği ile kabul edildi. Komisyon kararında "Belediye sorumluluk alanı içerisinde otopark sorunlaruının giderilmesi için parseli içinde yapılacak otopark alanları konut alanları için 1-75 m2 konutalarda 3 daireye 2 adet otopark yeri, 76-135 m2 arası konutlarda 1 daire için 1 adet otopark yeri, 136-200 m2 arası konutalrda her daire için 2 adet otopark yeri, 201 m2 ve üzeri konutlarda her daire için 3 adet otopark yeri ayrılması ve plan notlarının eklenmesi" denildi.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mimar Kadir Özkan, çalışmanın önemli olduğunu belirterek "Bunu arsanın içerisinde hem de su basman kotunu 2.50 veya 3’e yükseltirsek bu şekilde bina altlarında otoparkı çözmeliyiz. Buralarda çözülemez. Bu sefer belediye otopark ücreti almak zorunda kalır. Başkanımızın istediği şey burada gerçekleşmemiş olur. Su basman kotunu yükseltirsek binaların altını otopark olarak değerlendirebiliriz" diye öneride bulundu.

Belediye Başkanı Günaydın da önümüzdeki ay otoparklarla ilgili yeni bir uygulamanın daha gündeme geleceğini kaydetti. Günaydın, "Kamu binaları için mevcut otopark adeti var ama bunları komisyon düzelterek önümüzdeki ay gündeme getirecek. Onunla birlikte Kadir beyin teklifi de düşünülsün ve önümüzdeki ay gelsin" dedi.

Belediye Başkanı Günaydın, Mimar Kadir Özkan'ın uygulamada 1-2 ay erteleme talebi üzerine "Bunu acil olarak uygulanması gerekiyordu. Bu kararlar 10 yıl önce alınması gerekirdi" diye konuştu.
Komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum