Isparta'da ‘Piyasada Eşek Eti Kol Geziyor’ Söylentisi

Isparta’da son günlerde bazı lokantalarda yemeklerde eşek eti kullanılıyor söylentisi ayyuka çıktı. Rahatlatan açıklama Tarım Müdürü’nden geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2012 14:12
Isparta'da ‘Piyasada Eşek Eti Kol Geziyor’ Söylentisi

Bir mahallede kedinin ölmesiyle ortaya çıkan kuduz vakasında bile canlı hayvan pazarının kapanıp hayvan giriş çıkışının yasaklandığı Isparta’da son günlerde eşek eti satıldığı yönündeki söylentiler giderek arttı. Kıraathanede, çay bahçesinde, sokakta bu söylenti kol geziyor. Bu söylentiler vatandaşları tedirgin ederken, gelen ihbarlar nedeniyle işletmelerin denetlendiği öğrenildi

ENDİŞE EDECEK DURUM YOK
Ancak tüm bu iddiaların dedikodudan ibaret olduğu ortaya çıktı. Rahatlatan o açıklama Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek’ten geldi. Kendisine de bu tür duyumların ulaştığını kaydeden İpek, “Bu söylentiler tamamen asılsızdır. Endişe edecek bir durum yok” dedi.

Isparta’da lokantalarda yemeklerde eşek eti kullanıldığı yönündeki iddialar ayyuka çıktı. Fısıltı gazetesi aracılığıyla yayılan bu dedikodu vatandaşlar arasında endişeye neden oldu. Halk arasında, piyasada eşek eti satışı yapıldığı yönünde çıkan söylentiler üzerine rahatlatan açıklama Gıda ve Tarım İl Müdürü Sıddık İpek’ten geldi.

İpek vatandaşların piyasadaki etleri güvenle tüketebileceğini söyledi. İpek, son günlerde halk arasında yayılan piyasada eşek eti satıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek endişe edecek durumun bulunmadığını dile getirdi.

VALİ YARDIMICIMIZ İLETTİ
Bu söylentiyi kendisinin de işittiğin kaydeden İpek, “Biz de bu konuda çeşitli duyumlar aldık. En sonuncusu da bir Vali Yardımcımız tarafından bana iletildi. Yapılan ihbarı değerlendirip, işletmeyi denetlediğimizde böyle bir durumun söz konusu olmadığını tespit ettik” dedi.

“EŞEK ETİ SATTIĞI İÇİN KAPATILAN İŞLETME YOK!”
2012 yılı başından bu yana birçok defa denetim ve etlerde tür tayini çalışmaları yaptıklarını dile getiren İpek, “Son iki ay içersinde gıda maddesi üretimi ve satışı yapan çeşitli işletmelerdeki etlerden numuneler alarak, tür tayinleri yaptık. Bu çalışmalarımız esnasında herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Bu konuda vatandaşlar arasında dolaşan söylentilerde olduğu gibi kapanan bir işyeri bulunmuyor. Bu durum da tamamen asılsız ve dedikodu şeklindedir. Zaman zaman ekiplerimizin yapmış olduğu denetimler kapsamında eksiklikler görülmesi durumunda, işletmelerde para cezaları uygulanıyor. Para cezası alan işletmeler var ancak, eşek eti sattığı veya kaçak et satışı yaptığı için kapatılan bir yer yok” diye konuştu.

DENETİMLER SÜRÜYOR…
Isparta genelinde ekiplerinin ara ara gıda üretimi ve satışı yapan işletmeleri denetlediklerini ifade eden İpek, “Ispartamız gıda konusunda sıkıntı çeken bir il değil. Esnafımız da hijyen ve gıda maddesi kullanımında gereken dikkat ve ehemmiyeti sağlıyorlar. Eksiklikleri bulunan yönlerde de ekiplerimiz, gerekli konuları tebliğ ederek, eksikliklerin giderilmesini sağlıyor. Gerekli görülmesi halinde kriterlere uymayan işletmelere para cezası uygulanıyor. Denetim çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın yediği, içtiği ve kullandığı gıda maddelerini denetlemekle yükümlüyüz” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLAR, TÜKETTİĞİ GIDA MADDELERİNE DİKKAT ETMELİ”
İpek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bütün işletmeleri tek tek dolaşma imkanlarının bulunmadığını kaydederek, vatandaşların bu konuda müdürlüğe yardımcı olmaları gerektiğini söyledi.

Tükettikleri gıdalarda şüphe duydukları anda, vatandaşların ihbarda bulunmasını isteyen İpek, “Vatandaşlarımız, yedikleri, içtikleri ve kullandıkları gıda maddelerini alırken, mutlaka üretim ve son kullanma tarihlerini kontrol etsinler. Bozuk ürün satan veya sağlığı tehdit edici durumdaki gıda satışı yapan yerleri de hem İl Müdürlüğümüze, hem de ALO 174 ihbar hattından direkt olarak bildirebilirler” dedi.

“TÜM İHBARLARI DİKKATE ALIYORUZ”
Vatandaşlar tarafından yapılan tüm ihbarların kendileri için önemli olduğunu aktaran İpek, “Vatandaşın gördüğü ve bize ilettiği tüm ihbarları değerlendirmek durumundayız. Böylelikle ulaşamadığımız noktalardaki eksiklikleri de görme fırsatı buluyoruz. Hiçbir vatandaş, ‘benim yaptığım ihbar değerlendirilmiyor’ diye bir şey düşünmesin. Hepsini tek tek inceliyoruz” şeklinde yorumladı.

HABER: FETİ KILIÇ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum