Isparta'da PKK/KCK Operasyonu

Emniyet Müdürlüğü Uyardı: "Yasadışı faaliyet gösteren şahıslara karşı dikkatli ve duyarlı olun. Gördüğünüz, her türlü olumsuzluklarla ilgili olarak 155 Polis İmdat telefonuna bilgi verin"

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ekim 2015 10:11
Isparta'da PKK/KCK Operasyonu

Isparta'da PKK/KCK bölücü terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik operasyonun ardından İl Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Terör Örgütü Üyesi 7 Şüpheli Şahıs Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz ekiplerince gözaltına alındı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H (Yurtsever Gençlik Hareketi)’ nin Isparta Yapılanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde 7 şüpheli gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) üyelerine yönelik 23 Ekim 2015 günü eş zamanlı düzenlenen operasyonlar ile 7 şüpheli gözaltına alınmıştır. Operasyon kapsamında ilimizde faaliyet yürüten bir dernek ile şüphelilere ait ikametlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyal ve yasaklama ve toplatma kararı alınmış yayınlar bulunarak el konulmuştur.

Şüpheliler hakkında “Terör Örgütü Üyeliği, Terör Örgütünün Propagandasını yapmak, Suçu ve Suçluyu Övmek, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyetini Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet“ suçlarından dolayı yasal işlem yapılarak düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte adli mercilere sevk edilmişlerdir.

Adli Mercilere sevk edilen şüphelilerden ikisi Adli Kontrol kararı ile serbest bırakılmış olup, bir şüpheli şüpheli tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edilmiştir.

Vatandaşlarımızın ve Üniversitemizde öğrenim gören gençlerimizin bu tip yasadışı faaliyet gösteren şahıslara karşı dikkatli ve duyarlı olmalarını, görmüş oldukları her türlü olumsuzluklarla ilgili olarak 155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermeleri halinde gerekli çalışmalar kısa süre içerisinde yapılacaktır"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.