Isparta'da Polis ile Öğrenci Dayanışması

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, özgürlük ile güvenlik kavramlarının birbirini tamamlayan iki unsur olduğunu belirterek, özgürlüğün olduğu bir ortamda güvenliğin var olduğunu, güvenliğin söz konusu olduğu ortamda da özgürce yaşanabileceğini kayde

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2010 12:14
Isparta'da Polis ile Öğrenci Dayanışması

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, özgürlük ile güvenlik kavramlarının birbirini tamamlayan iki unsur olduğunu belirterek, özgürlüğün olduğu bir ortamda güvenliğin var olduğunu, güvenliğin söz konusu olduğu ortamda da özgürce yaşanabileceğini kaydetti.

Gürkan, yaklaşık 50 bin öğrencinin öğrenim gördüğü Süleyman Demirel Üniversitesi'den (SDÜ) bir grup öğrenciyle bir araya geldi. Toplantıda öğrencilere önce Isparta Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Hakan Yılmaz tarafından Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında sunum yapıldı.

Emniyet Müdürü Gürkan da konuşmasında, toplum huzurunun sağlanabilmesi için polisin halkın içinde olması gerektiğini belirterek, SDÜ'nün bir çok fakültesiyle ortak çalışmalar yürüttüklerini ve hatta çalışma yapılmayan fakülte dekanlarından da talep geldiğini söyledi. Poliscan, poliscanan, okulcanlar projeleri hakkında bilgiler veren Gürkan, hedeflerinin en güvenli şehir, en güvenli eğitim şehri yaratmak olduğunu kaydetti. Bu hedef doğrultusunda proje çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Gürkan, SDÜ'den de önemli ölçüde destek aldıklarını bildirdi.

2009 ile 2010 asayiş olayları irdelendiğinde suç oranlarında önemli ölçüde düşüş yaşandığını dile getiren Gürkan, farklı grupların olduğu ortamlarda farklı düşüncelerin de doğabileceğini önemli olanın ise özgürlük ile güvenlik kavramlarının asla karıştırılmaması gerektiğini belirtti. Özgürlük ile güvenlik kavramlarının birbirini tamamlayan iki unsur olduğunu vurgulayan Gürkan, ''Özgürlüğün olmadığı bir ortamda güvenlikten söz edilmez, güvenliğin olmadığı bir ortamda da özgürlük içinde yaşanmaz'' dedi.

Gürkan, özgürlüğün engelleyicisi değil, bilakis teminatı olduklarını kaydetti.
Toplantı öğrenciler ile Gürkan'ın karşılıklı soru cevap şeklindeki sohbetiyle devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.