Isparta'da Ramazan Pidesine Zam Var Mı?

Isparta'da Ramazan Pidesine Zam Var Mı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2017 10:49
Isparta'da Ramazan Pidesine Zam Var Mı?

Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Ramazan ayında ekmeğe zam yapılmayacağını belirterek, 3 yıldır 1,5 TL’den satılan Ramazan pidesinin bu yıl 2 TL’den satılacağını duyurdu.

Müslüman aleminin en kutsal aylarından biri olan Ramazan ayı başlıyor. Ramazan ayı Cuma akşamı kılınacak ilk Teravih namazıyla başlayacak ve aynı gece sahur için kalkılacak ve niyetler edilecek. İlk oruç ise 27 Mayıs 2017'de açılacak. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ekmek ve pide fiyatları merak ediliyordu. Ekmeğe uzun zamandır beklenen zam yine ertelendi. Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Ramazan ayında ekmeğe zam yapılmadığını ancak son 3 yıldır 1,5 TL’den satılan 300 gramlık Ramazan pidesinin bu yıl 2 TL’den satılacağını açıkladı.

3 YILDIR EKMEĞE ZAM YAPMIYORUZ

 

Ekmeğe zam konusunda fırıncı esnafından talepler olduğunu ifade eden Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, “3 yıldır ekmeğe zam yapmıyoruz. O sürede un fiyatından susama kadar birçok kalemde artış oldu. Biz bu fiyatları ekmek fiyatlarına yansıtmadık.Ramazan ayı öncesinde bir zam beklentisi vardı. Ancak aldığımız karar ile Ramazan ayında vatandaşımıza fazla yük olmasın diye ekmeğe zam yapmadık. Fakat bu konuda bir çalışmamız var. Ev ekmeğinin 2,5 TL, küçük ekmeğin ise 1,25 TL’den satılması noktasında çalışmamız sürüyor. Ekmeğe zam geldiği zaman bunu halkımızla paylaşacağız. Ancak Ramazan ayında herhangi bir zam olmayacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum