Isparta’da Sadece 130 Kişi Organ Bağışında Bulundu

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi ve Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Eğirdir Belediyesi’nin katkılarıyla Belediye Kervansaray Toplantı ve Düğün Salonunda organ bağışı ve organ nakli konusunda öğrencilere yönelik olarak konferans düzenle

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2013 12:08
Isparta’da Sadece 130 Kişi Organ Bağışında Bulundu

Konferansa, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İlçe Sağlık Müdürü Nazif Aydın, Meyvecilik Araştırma İstasyon Müdürü İsa Eren, sağlık çalışanları ve çok sayıda öğrencinin yanı sıra halktan da katılanlar oldu.

Düzenlenen konferansta açılış konuşması yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nazif Aydın, “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir sağlık sorunu olan organ nakli konusuna çok kısa değinmek gerekirse Türkiye’de organ nakli bekleyen hasta sayısı 28 bin 496’dır. Türkiye’de organ bağışı bu sayının çok altında kalmaktadır. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ilimizde bağışçı sayısı sadece 130’dur” dedi.

Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’nden gelen hocalar tarafından konferans verildi. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Uzmanlarından Dr. Nilgün Keçecioğlu yaptığı konuşmada, “Herkes her an organa ihtiyaç duyabilir. Bu yüzden herkesin iyi düşünüp organ bağışı konusunda hassasiyet göstermesi gerekmektedir” dedi. Organ bağışı ve organ nakli konusunda temel bilgiler vererek örneklerle konuları anlatan Uzman Dr. Nilgün Keçecioğlu, ölümden hayata doğru bir kurtarış olan organ bağışının önemine değindi.

Programda Eğirdir’den organ nakli yapılan Kader İnan da kısa bir konuşma yaptı.

Eğirdir Belediyesi tarafından yetiştirilen tüplü orman fidanları ve çiçekler Başkan Özmeral ve Kaymakam Yılmaz tarafından konuşmacılara hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.