Isparta'da Şampiyon Oldular

Mersin'de antrenman sahaları bile olmayan genç okçular, Türkiye Şampiyonası'nda 2 Türkiye birinciliği elde etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2012 11:44
Isparta'da Şampiyon Oldular

Mersin'de antrenman sahaları bile olmayan genç okçular, Minikler ve Yıldız Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda 2 Türkiye birinciliği elde etti.

Isparta'da yapılan ve 29 ilden sporcuların katıldığı Minikler ve Yıldız Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Takımı'ndan Meriç Atar (15) klasik yay yıldız bayanlarda, Mustafa Özer (17) makaralı yay yıldız erkeklerde Türkiye birincisi oldu. Aynı şampiyonada makaralı yay yıldız bayanlarda Asena Soy (15) ve makaralı yay minik bayanlarda Selinaz Özdemir (13) Türkiye 2'nciliğini elde etti.

Çalışmalarını Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bahçesinde kendilerine tahsis edilen açık alanda sürdüren takım, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan şampiyonalar için hazırlanıyor. Türkiye Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Aytekin Ateş, şartların son derece yetersizliğine rağmen Mersin'e madalyalarla dönmelerinin sevindirici olduğunu söyledi. Ateş, "Mersin'de okçular için bir antrenman sahası yok. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bahçesinde çalışıyoruz. Akşam çalışmaları yapabilmemiz için düzenli bir sahaya ihtiyacımız var. Ancak, Mersin'de şu anda o saha olmadığı için zor şartlar altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 20 sporcumuzun 10'u elit sporcular. Isparta'da Türkiye şampiyonluğu, Türkiye takım 3'üncülüğünü elde ettik. Bu başarının da devamının geleceğine inanıyorum" dedi.

OKUL KORİDORUNDAN ÇIKAN ŞAMPİYON'
Klasik yay yıldız bayanlarda Türkiye Şampiyonu olan Meriç Atar, sahalarının olmaması nedeniyle düzenli antrenman yapamadıklarını söyledi. Atar, "Okçuluk sporunu 5 yıldır yapıyorum. Okuldaki koridorda da bile antrenman yapıyorum. Isparta'da emeğimizin karşılığını aldık. En büyük hedefim Milli Takım'a girmek" diye konuştu. Aynı yarışmada Türkiye 2'ncisi olan Asane Soy, daha büyük başarı için Mersin'de mutlaka antrenman sahalarının bulunması gerektiğini anlattı.

Olumsuz koşullara karşın haftanın her günü antrenman yaptığını belirten Soy, şöyle dedi:"Her antrenmanda en az 300 ok attım. Disiplinli bir şekilde çalıştım. İyi bir çalışma ortamımız olmamasına rağmen başarılı olduk. İmkanlarımızın daha iyi olması halinde büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.