Isparta'da Sanayiciliği Canlandırmak Zor Olmayabilir

Isparta'da Sanayiciliği Canlandırmak Zor Olmayabilir

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2017 17:40
Isparta'da Sanayiciliği Canlandırmak Zor Olmayabilir

Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği’nin(IGSİAD) geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen olağan genel kurulunda yeni başkan Hasan Büyükçam seçilmiş ve yeni yönetim belirlenmişti. Başkan Büyükçam ve yeni yönetim dün Gramofon Kafe’de basın toplantısı düzenleyerek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükçam, Isparta’nın bir mastır programına ihtiyacı olduğunu savundu.

GENÇ VE DİNAMİK İSİMLERLE YOLA ÇIKMAYI UYGUN GÖRDÜK

Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Hasan Büyükçam, “2011’de Isparta’daki sanayinin gelişemeyeceği söz konusu olduğunda, şahsım adına hizmet sektörüne geçerek kendi markamı yaratmayı uygun gördüm. 2009 yılından bu yana IGSİAD’da üyeliğim vardı. 2 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptıktan sonra bu yeni dönemde kendim başkanlığa talip oldum. Talip olurken genç ve dinamik isimlerle yola çıkmayı uygun gördük. Üyelerimiz de bu görevi verdiler” dedi.

ISPARTA İÇİN İNOVATİF DÜŞÜNCEDE BULUNMUŞ BİR DERNEKTİR

IGSİAD’ın tarihi ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükçam, derneğin temellerinin 2002 yılında atıldığını 2006’da ise şuan ki ismini aldığını belirtti. Büyükçam sözlerine şöyle devam etti: “Bu güne kadar Isparta için inovatif düşüncede bulunmuş bir dernektir. İlk olarak İtalya’da askıda kahve uygulamasını, Isparta’da askıda ekmek olarak yapıp, bunu Türkiye geneline yayarak, fırınlarla ve bakkallarla anlaşmasını yapan bir derneğiz. Bu Türkiye’de hala daha aktif olarak devam etmektedir. Sosyal sorumluk anlamında üyelerimiz ile GÖLDOSK’u kazandırmıştır. GÖLDOSK, doğa yürüşleri ile ilgili bir yapıdır. Hala daha faaliyetlerine hızla devam etmektedirler. Ulusal kanallarda eski başkanlarımız, eski yönetim kurulumuz Isparta’yı temsil etmiştir. Isparta’nın sıkıntılarını ulusal kanallarda dile getirmiştir. Pomza taşı, kesme çiçek ve elma borsasının kurulmasında raporlama yapmış, büyük faaliyetlerde bulunmuştur. Elma borsasının kurulmasında IGSİAD’ın emeği çoktur. Kişisel gelişim toplantılar ve KOSGEB ile proje çalışmaları hala daha devam etmekte olan derneğimiz, Avrupa Birliği teşvik fonunda da bizim federasyonumuz hala daha büyük projeler üretmektedir. Isparta’da bu konuda nasıl daha fazla nasibini alabilir diye düşünüyoruz.

TURİZM ÇALIŞTAYINI DA İLK KURAN IGSİAD’DIR

İlk ortak akıl toplantısının ev sahipliğini derneğimiz yapmıştır. Isparta’nın Milletvekillerini, Valisini, Belediye Başkanını ve STK’ları aynı masaya oturtup, yine Isparta’nın projelerini ve Isparta’nın olması gerektiği yerini tespit etme anlamında büyük çalışmalar sarf etmiştir. İlk ortak akıl toplantısından sonra, eksikliğine inandığımız Isparta lobisi adına, yine derneğimiz Isparta iş platformu diye bir yapılanma kurdu. Burada iki amaç esastır. Bir veri tabanı oluşturabilmek, Isparta’lı işadamlarımızı, İstanbul, Ankara, İzmir Bursa, Adana ve Antalya’daki işadamlarımızı ziyaret etmiş, bu işyerlerindeki işadamlarımızdan gelen olumlu cevap üzerine oradaki Ve Isparta’daki işadamlarımızı aynı çatı altında buluşturmuştur. Bu faaliyetlerimiz çok hızlı bir şekilde devam etmekteydi fakat Türkiye’nin malum durumu ve sıkıntılarından dolayı sekteye uğramıştır. Önümüzdeki dönemlerde Isparta İş Platformunu en hızlı şekilde canlandırmayı ümit ediyoruz.  Gül ve tıbbi aromatik bitkileri çalıştayını ilk dillendiren yine derneğimizdir. Daha sonra BAKA’ya devretmiş ve bu konuda büyük çalışmalar gerçekleşmektedir. Turizm çalıştayını da ilk kuran IGSİAD’dır. Turizm çalıştayı da şuanda Valilik tarafından sürdürülmektedir.”

ISPARTA TURİZMİ İLE ANILMASI GEREKEN BİR ŞEHİR OLMASI GEREKİYOR

Öte yandan derneğin bundan sonraki yapacağı çalışmaları anlatan IGSİAD Başkanı Hasan Büyükçam, Isparta için yapılabilecek tüm işlerin yanında olmaları gerektiğini dile getirdi. Büyükçam, “Isparta’nın il genelinde %57’si tarım, %30’u hizmet ve %8’i sanayi ile uğraşmaktadır. Merkez ilçede durum; hizmet sektörü %60, Tarım %20, sanayi %15’tir. Isparta’nın mastır programı yapılmaktadır. %60’ın üzerinde hizmet sektör olan bir şehirde, sanayiciliği canlandırmak çok zor olmayabilir. Elimizde bir nimet var ve neden bu konu üzerinden yürümüyoruz? Isparta öğrencisi ile anılan, turizmi ile anılması gereken bir şehir olması gerekiyor. 3 yıllık bir süreçte büyük çalışmalarımız bu yönde olacaktır. Mastır programının doğru tespit edilmesi lazım. Isparta’nın reklam yüzü olması için çalışmamız gerekiyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.