Isparta'da SGK Denetimleri Arttırılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen kayıt dışı ekonomi ile mücadelede önemli adımlar atıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2011 10:47
Isparta'da SGK Denetimleri Arttırılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen kayıt dışı ekonomi ile mücadelede önemli adımlar atıyor. Kurum, denetimlerin tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da artırdı.

Türkiye’de kayıt dışının çabuk ve kolay personel alımından kaynaklandığına işaret eden Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Salih İlhan, kurum olarak yapılan denetimlerle Isparta’da kayıt dışı ile mücadele ettiklerini söyledi. SGK İl Müdürü İlhan, kayıt dışı ekonominin haksız rekabete yol açtığını belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Salih İlhan, bazı işletmelerde çalışan personelin maaşının yüksek olmasına rağmen bordrolarda asgari ücret olarak gösterildiğini tespit ettiklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.