Isparta’da Siyaset Yok!

CHP eski Milletvekili Mevlüt Coşkuner, nam-ı diğer Karaoğlan, Isparta siyasetini Ajans32’ye değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2013 09:51
Isparta’da Siyaset Yok!

Coşkuner, o bilindik üslubuyla yaptığı değerlendirmelerde çarpıcı ifadeler kullandı. Hem iktidarı hem muhalefeti eleştirdi.

DEREBOĞAZI EYLEMİNİ ELEŞTİRDİ
Coşkuner, Bakan Yıldırım’ın Isparta ziyareti ile ilgili yaptığı değerlendirmede muhalefete yüklendi. Dereboğazı eylemi ile ilgili de konuşan Coşkuner, “Yapılan eylem eylem değil, ses getirmedi” dedi.

MUHALEFETE GÖNDERMELER YAPTI
Muhalefet Milletvekillerini de eleştiren Coşkuner, “Herkes diyor ki, Isparta sahipsiz. Kardeşim sahip çıkın o zaman. Eğer muhalefet Isparta sahipsiz diyorsa sözün bittiği yerdeyiz demektir” diye konuştu.

YEREL SEÇİMLER ZORLU GEÇECEK
Yerel seçimlerin Isparta için zorlu geçeceğine dikkat çeken tecrübeli siyasetçi Coşkuner, “Bazı partiler aday siparişi vermeye alışkın. Oradan ne çıkar bilinmez. Bazı partilerin de halk içindeki etkisi dünkü gibi değil” dedi.


CHP 22. ve 23. dönem Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner Isparta siyasetini ve Bakan Binali Yıldırım’ın Isparta ziyaretini değerlendirdi.

Ajans32 muhabirine konuşan, Coşkuner, Dereboğazı’nda yapıaln kazma kürekli eylemin yerli etkiyi bırakmadığını ileri sürdü. Coşkuner, “Dereboğazı yolunda bir eylem yapıldı. Ama eylem, eylem değil. Dereboğazı yolu ile ilgili ne iktidarda nede muhalefette yeterli bir donanım, yerli bir veri akışı yok. Bakan Yıldırım’a konuyla ilgili ciddi verilerin aktarılamadığını düşünüyorum” dedi.

Coşkuner, “Eğer aktarılsaydı Bakan Yıldırım, Isparta’da muhalefetle dalga geçmezdi. Ayrıca, uzun zamandır gündemde olan Dereboğazı konusunun Bakan Yıldırım tarafından yeni gündeme alınıyor olması da bu konunun askıda olduğunun bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

AKP MUTLU ÇÜNKÜ…
Bütün siyasi kuruluşların Isparta iç siyasetine yeterli ilgiyi göstermediğine değinen Coşkuner; bu durumdan AKP’nin mutlu olduğunu kaydetti. Coşkuner, “Burdur’a bakalım 22. ve 23 dönemde neler aldı, Isparta ne aldı. Isparta’ya dair muhalefetin kaç önergesi var, buna da bakın.

Isparta sahipsiz diyor vatandaş, muhalefette Isparta sahipsiz diyorsa sözün bittiği yerdeyiz artık. Şimdi bir yere haksızlık yapmamakta gerekiyor. Alanda sen halkı suçlarsan kendi varlığına itiraz etmiş olursun. Önemli olan iyi bir rekabetin olmasıdır. Ve önceliğimiz Isparta’nın geleceği olmalıdır. Fakat siyasette; sanki iç politika halledildi de dış politikaya yöneliyorlar. Bu yanlış bir tutumdur” diye konuştu.

CHP BÖLÜNÜR MÜ?
Parti içi tartışmalara da değinen CHP’li Coşkuner, “CHP köklü bir partidir bölünmesi kolay olmaz. Önemli olan parti disiplinine bağlı kalınıp partinin geleceği ön planda tutulmasıdır. Parti içinde tartışmalar yaşansa bile bu tartışmalar parti kongrelerinde, meclis parti gurubunda değerlendirilip çözüme ulaştırılmalıdır.

Yoksa her mikrofona konuşulursa, basının da bir numara büyük ayakkabı olduğunu düşünürsek, o zaman gayet normal olan bu görüş farklılıkları, iç çekişme gibi lanse edilir kamuoyunda. Bunu düşünüp partinin iradesini hâkim kılmalıyız. Birey tartışmaları yapmamak lazım, parti ilkelerine uyulmalıdır. Uymayanlar da yaptırıma tabi tutulmalıdır. CHP kolay kolay parçalanmayacak bir partidir fakat parti içindeki tartışmalar ile tabanda ve kamuoyunda güven kaybedersiniz. Buna dikkat edilmelidir.” Dedi.

YEREL SEÇİMLER ZORLU GEÇECEK
Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de konuşan Coşkuner, “Halkın partilerden daha duyarlı olduklarını düşünüyorum. Halk kendi içinde adaylar aramış ve adaylar belirlemekte fikirler edinmiştir.

Fakat bazı partileri sokakta ki dünkü yerleri bugün yoktur. Bazı partiler sokakta dün umut iken, bugün halkın değerlendirmelerinde siyasi yarışın içinde görülmedi bile. Ve bu partiler beğenmedikleri projelere dönük arayış içine girdiler. Bazı partiler sipariş vermeye alışıktır. O arayışları nerde çıkar bilinmez” dedi.

PARTİLER HALKIN TALEPLERİNDEN UZAK DURMAMALI
Coşkuner, “Yerel seçimler gerçekten çok zor olacak. Farklı olaylar gelişecektir. CHP ve bütün partiler halkın ihtiyaçlarından uzak durmak yerine hedefler belirlemeli, projeler düzenlemelidirler fakat ben bunu görmüyorum.

Bizim amacımız partinin başarısıdır. Bizim geldiğim yer, duruşumuz bellidir. Üstümüze düşeni elbette ki yapacağız. Halkın içindeyiz ve CHP’nin başarılı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum