Isparta'da Siyasetçi Kıtlığı Yok

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta Valisi Memduh Oğuz’a öneride bulundu. Korkmaz, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’in kendilerine yönelik açıklamalarına da cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2013 10:14
Isparta'da Siyasetçi Kıtlığı Yok

MHP Milletvekili Korkmaz, yakın dönemde hükümet kanadında yapılan ziyaretleri değerlendirirken, “turistik” kelimesi üzerinde durdu. Milletvekili Korkmaz, “Bu ziyaretlerde Isparta’ya yatırım müjdelerini taşıyan, yatırım getiren geziler olmasını temenni ederim. Aksi takdirde bu tür ziyaretlerin turistik ziyaretlerden pek de farkı kalmaz” diye konuştu.

Isparta Valisi Memduh Oğuz’un Isparta’nın istediği her şeyi aldığını belirten cümlesi olan “Bir istedik iki geldi” cümlesini de değerlendiren Milletvekili Korkmaz, Sayın Vali’nin siyasi demeçlerden uzak durmasını tavsiye etti. Korkmaz, “Bu memlekette siyasetçi kıtlığı yok” diye konuştu. Korkmaz, “Ben hakikaten kendi meslektaşım da olduğu için mülki idare amirleriyle ilgili konuşmamak için gerçekten büyük özen gösteriyorum.

Hala daha bu prensibime riayet etmeye çalışıyorum ama zaman zaman özellikle benim temsil ettiğim kitlenin de hukukunu düşünerek cevap vermem gerekiyor. Bu da öyle bir an. Sayın valiye özellikle siyasi yorumlanabilecek bu tür demeçlerden uzak durmasını tavsiye ederim. Bu memlekette siyasetçi kıtlığı yok. İktidarıyla muhalefetiyle farklı görüşleriyle zaten siyasal platformda Ispartalı sesini duyuruyor.

Son AKP döneminde devlet adamı noksanlığı var bütün Türkiye’de. Biliyorsunuz iktisatta bir kural vardır, kıt olan mal ve hizmetlerin fiyatı yüksektir. O yüzden devlet adamı kıtlığından dolayı devlet adamlığına talip olmalarını tavsiye ediyorum.

Yani şimdi birileri de çıkar derki, Sayın valim, bir istediniz iki vermiş madem hükümet. Bu verdiklerini Isparta halkı bilmiyorsa, hükümet bu ikiyi kime verdi? Isparta halkına vermediyse bu ikiyi kim ya da kimlere verdi, bunu açıkla demek durumunda kalır. Ki ben bunu devleti temsil eden bir il valisinin bu konuma düşmesine de gölün razı olmaz” diye konuştu.

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın, AK Parti Milletvekili Recep Özel’e de söyleyecekleri vardı. Basın kulübünde konuşan Recep Özel’in “Biz onunla yan yana oturmayız, biz elimizi uzattık o yumrukla cevap verdi” sözlerine de yanıt veren Korkmaz, daha yakın tarihte aynı masada buluştuklarını hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum