Isparta'da Spor Tabana Yayılıyor

Isparta'da Spor Tabana Yayılıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2016 23:04
Isparta'da Spor Tabana Yayılıyor

2015 - 2016 Öğretim Yılı Okul Sporları takviminde yer alan “Geleneksel Çocuk Oyunları” başlıyor. ‘Çocuklarımız oynasın, Türkiye kazansın’ sloganıyla gerçekleşecek olan ilkokullar arası Fiziksel etkinlikler oyunlarının değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda “Bana Sporu Öğret, Geleceğime Yatırımı İlkokuldan Başlat Projesi” de anlatıldı.

Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Okul sporları faaliyet programında yer alan “Geleneksel Çocuk Oyunları” Fiziksel etkinlikler oyunları 30 Mayıs – 03 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Atatürk Stadyumunda gerçekleşecek olan ‘Çocuklarımız oynasın, Türkiye kazansın’ sloganlı fiziksel etkinlikler oyunlarının değerlendirme toplantısı 5 Nisan 2016 Salı günü Gençlik Merkezi toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya ilkokul müdür, müdür yardımcıları geniş katılım gösterdi. Toplantıda Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Ahmet TAŞDEMİR, ilkokullar kapsayan fiziksel etkinlikler oyunlarının sunumu yaparak, genel bilgiler verdi.

Fiziksel etkinlikler oyunlarında oynanacak oyunlar şöyle : “1. Sınıflar (Kurbağa Oyunu), 2. Sınıflar (Zıp Zıp Oyunu), 3. Sınıflar (Roket Oyunu), 4. Sınıflar (Formula 1 Oyunu)”

BANA SPORU ÖĞRET, GELECEĞİME YATIRIMI İLKOKULDAN BAŞLAT PROJESİ
Isparta Valiliği öncülüğünde Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “Bana Sporu Öğret, Geleceğime Yatırımı İlkokuldan Başlat Projesi” hayata geçirilecek.
Değerlendirme toplantısında proje hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Ahmet TAŞDEMİR, “Proje ile Gençlik Spor Bakanlığının misyonu çerçevesinde gençliğin ilgi, ihtiyaç ve sorunlarını saptamaya yönelik olarak amaçlar geliştirilmiştir. Projenin genel amacı tüm branşların ilkokul öğrencilerine öğretilerek, ilgileri doğrultusunda bir spor dalına yönelmelerini sağlamaktır.

Ayrıca belli branşların alt yapısının küçük yaşlarda oluşturulması ve oyunla birlikte spora eğilimin artırılması amaçlanmaktadır. Toplumda çevresel uyaranların etkisiyle gençlerin giderek kötü alışkanlıklara eğilimleri artmaktadır. Hatta Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından bağımlılıklar kategorisine dahil edilen bilgisayar bağımlılığında da çok ciddi artış görülmektedir. Bu bağımlılıkların her geçen gün daha küçük yaş gruplarına yayılması ayrıca tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle çocukların bir spor branşına kanalize edilerek, kötü alışkanlık ve bağımlılıklardan uzak tutulması amaçlanmaktadır.

Gençlik Spor Bakanlığı’nın hedefleri ve öncelikleri kapsamında sporun ilkokullarda tanıtımının yapılarak, ilkokul öğrencilerinin ve ailelerinin sportif beklentilerinin karşılanması ve branşların altyapısının oluşturulması kapsamında ele alınan bu proje, Isparta il merkezinde bulunan 34 ilkokulda gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Proje amacı kapsamında Yüzme, Atletizm, Basketbol, Güreş, Jimnastik, Halter, Hentbol, Kayak, Taekwondo, Badminton, Dağcılık, Futbol, Judo, Masa Tenisi, Tenis ve Yelken branşlarında ilkokul çocuklarının ilgisini çekmeye yönelik hazırlanan görsel sunular yapılacaktır” dedi.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri tarafından 35 ilkokulda uygulamaya konulacak proje, iki yıl sürecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.