Isparta’da Suriye Halkına Destek Eylemi

Suriye'de yaşanan vahşet Isparta’da yapılan fotoğraf sergisi, basın açıklaması ve okunan dua ile protesto edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2012 12:45
Isparta’da Suriye Halkına Destek Eylemi

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla, Belediye İşhanı önünde Suriye İntifada’sına destek eylemi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirildi.

İlkeli Çocuk ve Gençlik Derneği, Kültürevi Derneği, Gül Dünya Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, İmam-Hatip Liseleri Mezunları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği programda, “ESED CANAVARINI DURDURUN!” , KATLİAMI DURDURUN! , “SURİYE’YE ÖZGÜRLÜK DİRENİŞLE GELECEK!” vb. yazılı dövizler dikkat çekti.

Basın bildirisini platform adına okuyan Numan Bilgiç; Müminlerle dayanışma sorumluluğumuzu en güzel bir şekilde yerine getirmekle mükellef olduğumuzu hatırlatarak Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğimizi dile getirdi.

Basın açıklaması sık sık “zalimler için yaşasın cehennem”, “Hama’ya Humus’a direnişe bin selam”, “Yaşasın İslami Direnişimiz”, “Suriye’ye Özgürlük Direnişle Gelecek”, “Direne direne gelecek devrim” şeklinde sloganlarla kesildi.

Okunan basın açıklamasının ardından yapılan dua ile birlikte program sonlandırıldı.

“Ey Alemlerin Rabbi. Ey arşın Rabbi. Ey doğunun ve batının Rabbi. Allah’ım ümmeti gaflet uykusundan uyandır. Onları ölüm uykusundan dirilt. Ey Alemlerin Rabbi. İslam’ı yeryüzünün her yerinde hakim kıl. Dininin sancağını yücelt. Kafirleri alçalt. Allah’ım hain devleti sana şikayet ediyoruz. Allah’ım onlar azdılar ve kibirlendiler. Kardeşlerimizi katlettiler. Allah’ım kafirleri ve zalimleri sana havale ediyoruz. Ey Alemlerin Rabbi kardeşlerimize yardım et.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum