Isparta’da Terör Finansörü Kaçak Sigara İstemiyoruz

Isparta’da Terör Finansörü Kaçak Sigara İstemiyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Kasım 2018 17:44
Isparta’da Terör Finansörü Kaçak Sigara İstemiyoruz

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, Meclis Sağlık Komisyonu’nda kabul edilen kara paket uygulamasının kaçak ticareti artıracağını belirterek, “İlimizde 2016 yılında yüzde 13,7 seviyelerinde olan sigara kaçakçılığı, hâlihazırda yüzde 3,9 oranına düşmüştür. Biz Ispartalılar olarak şehrimizde kaçakçıların yeniden ortaya çıkmasını, terörün finanse edilmesini istemiyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’na sevk edilen “sağlıkta şiddet tasarısı”nda yer alan kara paket uygulamasının doğuracağı sakıncalara ilişkin bir açıklama yapan Mehmet Ali Bapbacı, tek tip paket düzenlemesinin kaçağı artıracağını, bunun da tüm topluma zarar vereceğini belirtti. Terör örgütlerinin yıllardır çeşitli yöntemlerle kaçakçılık yaptığını hatırlatan Bapbacı, şunları söyledi:“Terör örgütleri bu işin parasını yemek için tabutlarda, kokmuş balık kasalarında, bazen de hamile süsü verilmiş kadınlarla kaçakçılık yaptılar. Kara paket, şimdi kaçakçılara arayıp da bulamadıkları bir fırsatı sunuyor. Oysa hükümetimiz kaçakçılarla amansız bir mücadele veriyor. Biz de her zaman devletimizin yanındayız. Şehrimizde kaçakçılık oranları hiç olmadığı sevilere geriledi. Biz esnaf olarak kaçakla mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürülmesini ve kaçağı hortlatacak her türlü düzenlemeden uzak durulmasını istiyoruz. Aksi takdirde esnaf olarak bizi çok zor günlerin beklediğini herkesin bilmesini isteriz. Hükümet yetkililerimizin bu konuda sesimizi duymasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.