Isparta'da Trüf Ormanı Oluşturuldu

Isparta'da Trüf Ormanı Oluşturuldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2017 15:50
Isparta'da Trüf Ormanı Oluşturuldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü  (OGM) dünya gıda ve kozmetik pazarlarında binlerce avroya kadar alıcı  bulan trüf mantarının ülke ekonomisine kazandırılması için 2014 yılında uygulamaya koyduğu “Trüf Ormanı Eylem Planı” çerçevesinde yurt genelinde trüf ormanları kurmaya devam ediyor.

Eğirdir’de 10 Dekarlık Trüf Ormanı Hazır
2017’de Isparta Eğirdir’de kurulması planlanan 10 dekarlık sahada çalışmalar tamamlandı. Trüf ormanı kurma çalışmasında; saplı, mazı ve palamut meşesinden oluşan türlerde 400 adet aşılı meşe fidanının dikimi gerçekleşti.

Burdur’da 20 Dekarda Trüf Ormanı Çalışmaları Başladı
Burdur’da da 20 dekarlık alanda trüf ormanı kurma çalışmaları başlatıldı. Böylece iki ilde 2017 içerisinde toplam 30 dekarlık sahada trüf ormanı tesis edilmesi hedefleniyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı yüksek ekonomik değere sahip trüf mantarının yapılacak yeni çalışmalarla bu iki ilde yayılış alanlarının artırılmasını hedefliyor.

 “Binlerce Dolara Alıcı Buluyor”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, trüfün ekonomik değerine dikkat çekerek “Trüf mantarı Isparta-Burdur Yöresinde tabii olarak yetişen, ağaçların kökleri ile ortaklık oluşturarak gelişen bir mantar türü. Bu mantarın kilosu piyasada binlerce dolara alıcı buluyor. Bakanlık olarak yöre insanına bu alanda eğitim ve imkân vererek trüf üretiminde Dünya Piyasası’na hâkim olmak istiyoruz” dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.