Isparta'da Üç Esnaf Projesine Destek

Tesisatçılar Kaloriferciler Fotoğrafçılar Odası'nın iş piyasasındaki kişilere yönelik Doğalgazlı Isıtma Sistemleri Eğitimi projeleri kabul edildi.arasından desteklenmeye değer bulunan 320 proje arasında yer aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2012 16:36
Isparta'da Üç Esnaf Projesine Destek

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın (Ulusal Ajans) 2012 yılı proje çağrıları kapsamında, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından mesleki eğitim öğrencilerine yönelik Geleceğin Esnaflarına Eğitimi ve Uygulama Desteği,

Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası'nın mesleki eğitim öğreticilerine yönelik Yolcu Taşıma Hizmetlerinde Kalitenin Artırılması ve Sıhhi Tesisatçılar Kaloriferciler Fotoğrafçılar Odası'nın iş piyasasındaki kişilere yönelik Doğalgazlı Isıtma Sistemleri Eğitimi projeleri kabul edildi. Isparta'nın üç projesi 2261 projearasından desteklenmeye değer bulunan 320 proje arasında yer aldı.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, Isparta'dan kabul edilen 6 projenin 3 tanesinin esnaf teşkilatına ait olmasının büyük başarı olduğunu kaydetti. Projelerin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, öncülüğünde Isparta Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi'nde Proje Uzmanı Mutlu Boz ve Isparta Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Bünyamin Boz'un teknik desteğiyle hazırlandığını aktaran Tural, şunları söyledi:

"Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz tarafından hazırlanan ilk proje mesleki ve teknik eğitim alan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı işyerlerinde staj yapan aynı zamanda potansiyel esnaf olan öğrencilere yöneliktir. Hazırladığımız bu proje ile motivasyonu yüksek, donanımlı, geleceğe umutla bakan, üretimin kalkınmada ilk sırada yer aldığına inanan, kaliteli mal ve hizmet üreten, ahilik geleneğini tüm ruhuyla benimsemiş, özgüveni tam, iletişim ve mesleki dil becerisi yüksek, yenilikçi, gelişmiş teknolojileri kullanma çabasında olan ve vizyon sahibi esnafın yetişmesine katkı sağlama hedefleri ilke edinilmiştir. Bu proje kapsamında ilimiz Isparta mesleki öğrenim gören, Oto-Bova-Kaporta-Elektrik-Tamir, Güzellik-Saç Bakım, Mobilya, Muhasebe-Finansman ve Yiyecek-içecek Alanlarından toplam 60 öğrencimiz Almanya ve Avusturya ülkelerinde alanlarına uygun eğitim ve staj çalışmaları yürütecektir. Projenin bütçesi 145.692 Euro'dur. Taksi, halk otobüsü ve öğrenci servisi gibi hizmetlerde bölgesel ve yerel alanda öncü, ulusal alanda parmakla gösterilen, çağın gerektirdiği mesleki etik kuralları uygulayan, teknik ve bilgi donanımlı üyelere sahip olan, yaptığı aktivite ve projelerle yerel ve ulusal düzeyde toplum ihtiyaçlarına cevap verme yönünde sorunlara 'çözüm üreten, uzlaşmacı, paylaşımcı, şeffaf bir hizmet hedeflerine ulaşmak isteyen Şoförler Odası, tüm paydaşları ile birlikte, sürekli mesleki eğitim ilkesini benimseyerek

sektör çalışanlarının niteliğini, uluslar arası düzeyde kabul edilebilir seviyeye yükseltme ve motivasyonlarını arttırma çalışmaları arasına bu projeyi de eklemek istemektedir. Bununla birlikte hem farklı kurumlardaki meslektaşları ile hem de AB ülkelerindeki meslektaşları ile bilgi paylaşımı gerçekleştirme imkanı sağlayacak olan bu proje çalışmasını gerçekleştirmiştir. Proje 10 aylık bir dönemde, 2 farklı Avrupa ülkesinde (Almanya ve İtalya) 2 şer haftalık çalışma programını uygulamayı kapsamakta olup proje bütçesi 33.150 Euro'dur."

DOĞALGAZ SEKTÖRÜNDE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİLECEK

Sıhhi Tesisatçılar Kalariferciler ve Fotoğrafçılar Odası tarafından sunulan projenin ise, şehrin gündemindeki temel sorunlardan biri olan istihdam çözümüne katkıda bulunmak, bilimi kullanabilen teknik eleman gücünü inşa etmek ve eğitim-istihdam arasındaki ilişkiyi geliştirmek amacını taşıdığını bildiren Tural, "Bununla birlikte ilimizde hızla gelişmekte olan doğalgaz sektörünün ihtiyaç duyabileceği kalifiye eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmak üzere bu proje çalışması gerçekleştirilmiştir. Proje 12 aylık bir dönemde, 3 farklı Avrupa ülkesinde 4 er haftalık teorik-pratik eğitimi ve uygulamalı çalışmayı kapsamakta olup toplam 44 kişi Danimarka, Almanya ve Hollanda ülkelerine gönderilecektir. Projenin hedef kitlesi ilimizde doğalgaz sektörü çalışanları ve bu sektörde iş arayan Meslek Lisesi veya Meslek Yüksekokul mezunları olup projenin bütçesi 101.896 Euro'dur" dedi.

280 BİN EURO DESTEK

Hedefleri doğrultusunda adım adım ilerleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin Leonardo da Vinci programı kapsamında Isparta'ya toplam 280.938 Euro hibe desteği sağladığına dikkat çeken Tural, "Verilecek projelerle esnafı hizmet kalitesinin artırılması, esnafı AB standartlarına hazırlamak ve mesleki eğitime katkı amaçlanıyor.

Bu hibe desteğinin sağlanmasında emeği geçen tüm personelimize ve desteklerini esirgemeyen öğretmen arkadaşlara teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.