Isparta’da üreticinin yüzü gülecek

Isparta’da üreticinin yüzü gülecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2018 09:44
Isparta’da üreticinin yüzü gülecek

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Başdanışmanlığını yaptığı dönemden beri birçok ülke gibi Avustralya Büyükelçileri ile de dostluk ilişkileri bulunan Aylin Cesur’u Sayın Cumhurbaşkanı Demirel’in vefatından sonra da Büyükelçiler Güniz Sokakta ziyarete devam etti.

Türkiye’ye ilk geldiği dönemde Güniz sokaktaki ziyaret ettiğinden beri tanıdığı Büyükelçi Marc Innes Brown ve ailesini Isparta’ya davet etmişti. Avustralya Hükümeti’nin yardım fonundan Isparta’daki kadın hapishanelerine ayırdığı ve eksiklerini tamamladığı yardımı yerinde görmek üzere Isparta’ya gelen Büyükelçi ve ailesi ile Demirel ailesinin Barla’da bulunan konutunda Demirel ailesi ile Isparta adına evsahipliği yapan milletvekili Cesur, Isparta ile ilgili önemli adımlar atmış oldu.

Milletvekili Aylin Cesur, Demirel döneminde oluşturduğu networkün meyvelerini alma zamanının geldiğini belirtti.

Isparta’da bulunan kadın mahkumların kaldığı cezaevinin eksikliklerinin tamamlanmasında yardımcı olan büyekelçi Marc Innes Brown, milletvekili Dr Aylin Cesur ile Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in Isparta ve Türkiye’ye yaptığı hizmetlerden söz ettiler.

Büyükelçi ve ailesine Isparta’nın gül ürünleirnden oluşan hediye takdim eden Milletvekili Cesur, “Sayın Büyükelçi’yi kutluyorum. Isparta’mıza, Türkiye’mize katkısı olan herkesi kutluyorum. Kendisi ve güzel ailesini Isparta’mızda-Eğirdirimiz’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Sayın Şevket Demirel’in Barla’daki evinde, Şevket Demirel Ailesi olarak Sayın Büyükelçi’ye verdikleri akşam yemeğinde uzun uzun Isparta’yı, geçmişinden bugününe konuştuk. Cumhurbaşkanı’mızın ve kardeşi Şevket Bey’in Isparta sevdasını anlattık” diye konuştu.

ISPARTA’YA VERDİĞİM SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUM

Isparta’nın elması, lavantası, gülü gibi önemli değerleri olduğuna değinen Milletvekili Dr Aylin Cesur, bu ürünlerin yeterince değerlendirilemediğinin altını çizere sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gül’ümüzün, elmamızın, kekiğimiizn, lavantamızın yeni pazarlara ihtiyacı var. Seçim kampanyamda verdiğim sözleri tutmaya başladım. Demiştim ki; 23 sene boyunca onur duyarak yaptığım Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in doktorluğu ve başdanışmalığı vesilesi ile dünyanın her yerinden ve Türkiye’den çok geniş bir Network edindim. Bu çevreyi, Ispartamız’a getirmek ve Isparta’nın her köşesini tanıtmak, her ürününü hakettiği gibi değerlendirmek istiyorum. Sözümüz sözdür. Isparta yatırımcısı ile yeniden buluşacak. Üreticinin yüzü gülecek. Turizmiyle, tarihiyle, tarım ve hayvancılığın cenneti olacak.

Sayın Büyükelçi ile Isparta’yı, Avustralya ile ne gibi yeni işbirlikleri ile ülkemize-Avusturalya’ya yeni ne gibi katkılar sağlarızı daha evvelden de konuşmuş idik. 

Eğirdir’imizin göl levreğini, Isparta’mızın elma suyu eşliğinde Sevgili Sezen teyzemizin meşhur sofrasında tadarken, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Şevket Amcamıza rahmet diledik.Sayın Büyükelçi, Sayın Sezen Demirel, Demirel Vakfı Başkanı Sayın Nihan Atasagun, Göltaş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Neslihan Demirel ile tanışmaktan memnuniyetini dile getirdi. Ben de kendilerine  çok teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.