Isparta'da Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı

Isparta'da "Bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele" toplantısı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2012 11:36
Isparta'da Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı

Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplantıya, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile ilgili daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Memduh Oğuz, okullarda merak uyandırmaması için öğretmenler tarafından bağımlılık yapıcı maddeler ve zararları hakkında öğrencilere performans ödevi verilmeyeceğini ve madde bağımlılığı hakkında öğrencilere seminer düzenlenmeyeceğini söyledi.

Bağımlığın "nutukla çözülecek bir durum olmadığını" vurgulayan Oğuz, "Bu bir uzmanlık konusu. Bizler burada konusunda uzmanlaşmış kişilerin amiriyiz. Hiçbirimiz uyuşturucu konusunda (Bir nutuk da ben atayım) diyecek konumda değiliz. Biz bilimsel çalışmalar neticesinde tedbir alırız. Bazen kendi çocuklarımıza bile, bütün imkanları kullandığımız halde basit bir konuda etkili olmadığımızı görürüz. Ama bu kadar uğraşarak yapamadığımız bir şeyi, onun bir arkadaşının çok kolay yaptırdığını görürüz" dedi.

Isparta'nın Türkiye'de bu konuda en iyi mücadele eden iller arasında olduğuna işaret eden Oğuz, "Isparta 81 il içinde iddia ediyorum en iyisi. Bu konuda çok iyi bir kamuoyumuz, çok iyi birlik ve beraberliğimiz, uyumlu bir çalışmamız var. Bu konuda çalışmalarımız etkin bir şeklide devam edecek" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Mustafa Demirkıran ise toplantıda yaptığı sunumda, stratejik amaç doğrultusunda il merkezi ve ilçelerdeki okul ve kurumlarda 20 bin 119 öğrenci ve veliye sunumlar yapıldığını anlattı.

Demirkıran, konferanslarda madde kullanımı ve sonuçları hakkında farkındalığı artırmak amacıyla uzmanlar tarafından konuşmalar yapıldığını, ayrıca 226 öğretmene de madde bağımlılığı ve zararlarının anlatıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.