Isparta'da Vantilatör ve Klima Satışları Patladı

Isparta son yılların en sıcak günlerini yaşıyor. Bu durum içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında vatandaşları oldukça zorluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2012 16:55
Isparta'da Vantilatör ve Klima Satışları Patladı

Geçtiğimiz günlerde 37 dereceyi gösteren termometreler zaman zaman 40 dereceye dayanıyor.

Vatandaşlar sıcak havada sokağa çıkmaya korkarken, bazı vatandaşlarda mesire alanları ile parklara ve su kenarlarına giderek serinlemeye çalışıyorlar.

Vatandaşlar son yıllarda bu kadar yüksek sıcaklığı görmediklerini belirtti. Aşırı sıcaklıkları görünce çöldeymiş hissine kapıldıklarını belirten sıcak hava mağdurları oruç tutmanın da bir hayli zorlaştığına dikkat çektiler. Uzmanlar ise hava sıcaklıklarının üst düzeye çıktığı saatlerde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarıyor.

Kavurucu yaz sıcaklarından sadece insanlar değil kuşlarda etkileniyor. İnsanlar kadar sokak hayvanları da sıcakta zor anlar yaşıyor. Yol kenarlarına yığılıp kalan sokak köpekleri gölgeden çıkamazken, uzmanlar, mecbur kalınmadıkça sokağa çıkılmaması konusunda uyarıyor.

Bu arada vatandaşların klima ve vantilatörlere olan yoğun ilgisi de iyice artmış durumda. Bazı mağazalarda özellikle vantilatör kalmadığı belirtiliyor.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.