Isparta’da Yaklaşık 7 Bin Suriyeli Var

Isparta’da Yaklaşık 7 Bin Suriyeli Var

Yayınlanma:
Isparta’da Yaklaşık 7 Bin Suriyeli Var

Göç İdaresi, Suriyelilerin kamu hizmetlerine daha sağlıklı bir şekilde ulaşmaları açısından veri güncelleme işlemleri başlattı. 

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Isparta’da yaklaşık 7 bin dolayında Suriyeli olduğu ve bunların tamamının iki ay içerisinde bilgilerinin güncelleneceği öğrenildi. 

GÖÇ İDARESİNE BAŞVURACAKLAR 

Yetkililer, bu konuda Isparta’da yaşayan Suriyelileri bilgilenin güncellenmesi için Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini belirterek; “Bakanlığımızın talimatı üzerine ilimizdeki Suriyelilerin veri güncelleme işlemlerine başlanılmıştır. Bu duum, Suriyelilein kamu hizmetlerine daha sağlıklı bir şekilde ulaşmaları  açısından önem taşımaktadır. Güncelleme işlemleri gerçekleştirilen Suriyelilere yeni geçici koruma kimlik belgesi düzenlenecektir. Bulundukları illerde güncelleme işlemleri tamamlandığı halde bilgilerini güncellemeyen Suriyeliler hak ve hizmetlere erişim konusunda sorun yaşayabileceklerdir.

GÜNCELLEME ISPARTA İLE 

BİRLİKTE 48 İLDE YAPILIYOR 

Ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyeliler, Isparta ile birlikte; Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak illerinde İl Göç İdaresi Müdürlüklerinde güncelleme işlemleri gerçekleştirilmektedir” dediler.   

GÜNCELLEME İŞİNİ 

YRI BİR EKİP YAPIYOR 

Bu konuda, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından güncelleme yapılan illere birer ekip gönderildi. Bu ekipteki personeller geçtiğimiz günlerde güncelleme işlemlerine başladılar ve Isparta’da yaklaşık 3 ay süre ile bu işlemi gerçekleştirecekler.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.