Isparta’da Yaşamak İmtiyaz Olacak

Isparta Belediyesi İl Sağlık Müdürlüğü binasının arkasında kendisine ait olan 5 bin metrekarelik alanda da park çalışmasına başlıyor.

Yayınlanma:
Isparta’da Yaşamak İmtiyaz Olacak

Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yapılacak çalışmaların kısa bir sürede tamamlanması hedefleniyor.

Altı 4 katlı otopark olarak projelendirilen alanla ilgili olarak konuşan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yapılacak düzenlemenin geçici olduğunu, üstü yeşil örtüyle kaplanacak alanın halkın kullanımına açılacağını ve böylece şehir meydanı olarak düzenlenmesi planlanan bölgenin daha iyi anlaşılacağını söyledi.

Amaçlarının özel meydanlar oluşturmak olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaklaşık 5 bin metrekarelik alanın altının da 4 katlı otopark olacağını belirtti. Bu alanda 3 milyon 500 bin liralık istimlak çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Günaydın, aynı şekilde Özel İdareye ait eski hizmet binasının altının da otopark olmasını istediklerini aktardı.

Kendi alanlarını da özel idareye ait alanla birlikte entegreli bir biçimde geçici park olarak yapmayı hedeflediklerini söyleyen Günaydın, “Otopark yapımı başlayıncaya kadar bölgeyi yeşil alan olarak halkımızın kullanımına açmayı düşünüyoruz. Buranın halkın kullanımı için projelerini çizdik. 2 yıl içerisinde şehrimizde meydanlar açmayı ve altını otopark üzerini de yeşil alan olarak bırakmayı düşünüyoruz. Bundan sonra bu çalışmalarla birlikte yer üstünde caddelerde araç görülmeyecek şekilde çalışıyoruz. Bu konuda planlamalarımız devam ediyoruz. Medeni ve gelişmiş bir proje çalışması yapıyoruz” dedi.

Isparta’nın yaşanabilir kentler arasında yer aldığını anımsatan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, en kısa zamanda bu sıralamada daha üstlere çıkmayı ve zirvede yer almasını istediklerini ifade etti. Günaydın, “Isparta’da yaşamak imtiyaz olacak. Isparta’nın Dünya ile yarışır ve dünya kentleri arasında yer almasını i

stiyoruz. Dünya ile yarışmak için altyapıdan, üstyapıya, yeşillendirmeden çevre düzenlemelerine kadar birçok noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.