Isparta'da Yeni Sektör Doğuyor

Maliyeti 150 milyon doları bulan Isparta Kara Havacılık Okulu sayesinde ilimizde yeni bir sanayi sektörü daha doğacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2014 12:12
Isparta'da Yeni Sektör Doğuyor

İkinci bir Isparta yaratacak olan okulda ayrı zamanda 3 bin rütbeli personel, 1000 (bin) pilot adayı ve 300’ün üzerinde de şirket elemanı çalıştıracak.

Isparta’da yapımı devam eden Kara Havacılık Okulu’nun 2015 yılında tamamlanması bekleniyor. Elde edilen bilgilere göre bu okulun maliyeti 150 milyon dolar. Müteahhit firmanın inşaatı normal süresinden önce bitirmesi bekleniyor. Başlangıçta 4 yıl olarak hedeflenen inşaatın 2015 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Hazır hale gelecek olan Kara Havacılık Okulunun 150 milyon TL’ye mal olacağı öğrenildi.

Isparta’nın çehresini değiştirecek ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Kara Havacılık Okulu inşaatı Süleyman Demirel Havalimanının bitişiğinde büyük bir hızla sürüyor. Edinilen bilgilere göre ihaleye kazanan firmanın yetkilileri, inşaatı belirlenen süreden çok daha önce bitirecek. İhaleden sonra çalışmaların tamamlanması için 4 yıllık bir süre hedef konulurken şimdi hedef çok daha öne çekildi. Firma yetkililerinin gece- gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini, pistlerin ve binaların inşaatının büyük bir hızla devam ettiği, hedefin ise Kara Havacılık Okulu’nun 2015 yılının Ocak ayında tamamlanması olduğu öğrenildi. Kara Havacılık Okulu inşaatını tamamlanmasının ardından Ankara Güvercinlikteki pilot okulunun kısa süre içinde Isparta’ya taşınması hedefleniyor.

Okulun açılması ile birlikte 3000’e yakın rütbeli ile her yıl 1000’e yakın pilot kursiyerinin Isparta’ya gelmesi bekleniyor. Okulda şirket üzerinde ise 300’e yakın kişinin istihdam edileceği gelen bilgiler arasında. Kara Havacılık Okulu ile birlikte, okula bağlı yeni bir sanayinin oluşmasına da kesin gözü ile bakılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum