'Isparta'da Yeniden Sistem Değişikliğine Gidiliyor

Vali Memduh, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Isparta için verdiği talimatın yerine getirileceğini aktardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2012 13:20
'Isparta'da Yeniden Sistem Değişikliğine Gidiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Isparta’da aynı bahçe içinde iki binası bulunan okulların birinin ortaokul diğerinin ilkokul statüsüne kavuşması için talimat verdi. Vali Memduh Oğuz, Isparta için sistemdeğişikliğine gidileceğini söyledi.

Bilindiği gibi aynı bahçe içerisinde iki binası bulunan Yedişehitler İlköğretim Okulu’nun yenieğitim modeline göre ortaokul olarak belirlenmesinin ardından, öğrenci velileri ilkokul çağındaki çocuklarını mahalle dışında başka okullara göndermek istemeyip duruma tepki göstermişti. Bunun üzerine Vali Memduh Oğuz da Ak Parti Milletvekili Recep Özel ile birlikte okula giderek öğrenci velilerine kulak verdi ve velilerin isteklerinde haklı olduğunu gördü.

Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon Vali Memduh Oğuz başkanlığında toplanarak Isparta’da aynı bahçede içerisinde iki binası olan 8 okulda yeniden düzenleme yapılması binaların ilk ve ortaokul şekilde düzenlenmesi konusunda görüş birliğine vardı. Ancak bu modelin uygulanabilmesi için Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in talimatı gerekiyordu.

Bunun üzerine Vali Memduh Oğuz, Bakan Dinçer’i arayarak durumu aktardı. Bakan Dinçer de Vali’nin isteğini yerinde bularak düzenleme yapılması yönünde talimat verdi. Vali Memduh Oğuz, “Aynı bahçede iki binası olan 8 okulumuzda problem vardı. Aynı bahçede olan binaların ilk ve ortaokul olarak kullanılması için Sayın Bakan’dan sistem değişikliği talebinde bulunduk. Sağolsunlar talebimizi yerinde gördüler. Şimdi Isparta için yeniden sistem değişikliğine gidiliyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum